BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Baykal dana altında buzağı arıyor

CHP lideri Baykal'ın Van'da uğradığı yumurtalı saldırıdan AK Parti'yi sorumlu tutmasına partinin Van teşkilatından da tepki geldi.

Abone ol

CHP lideri Deniz Baykal'ın il kongresine katılmak için gittiği Van'da uğradığı yumurtalı saldırının tartışmaları bitmiyor. Saldırının arkasında AK Parti'nin olduğuna yönelik değerlendirmeler yapan Baykal'a parti yöneticilerinin ardından bir tepki de AK Parti Van teşkilatından geldi.

AK Parti Van İl Başkanı Mustafa Bilici "Baykal dana altında buzağı arıyor" dedi.

Bilici'nin yaptığı açıklama şöyle:

2 Nisan 2010 tarihinde CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal partisinin il kongresine katılmak için Van iline gelmiştir.

Ancak kongrenin yapılacağı sokakta toplanan kalabalık halk tarafından yumurtalı tepki ile karşılanmıştır. Yaşanan bu hadise sonrası şaşkınlık ve panik içerisinde gerek parti temsilcileri gerekse de Sayın Baykal, akla hayale gelmeyecek aynı zamanda ceviz kabuğunu doldurmayacak basit beyanatlarla AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekilimiz Sayın Doç. Dr. Hüseyin Çelik bey ile Sayın Başbakanımızı hedef almıştır.
Adı hizmet ile anılan Türkiye’nin gönlünde taht kurmuş AK Partimizi böyle altı boş laflarla kimse karalayamaz. Buna halktan başka kimsenin de gücü yetmez. Bu ülkede kimin slogan partisi kimin ise hizmet partisi olduğunu herkes bilir. Öyle yalan dolan beyanlara karnımız tok.

Van ilimizde AK Partimiz ve teşkilatımız hizmeti esas alan sadece milletin mutluluğu, refahını ve yükselmesini ilke edinen partimiz, laf üretme değil, laf üretmekten öte icraatlarıyla yapmış olduğu yatırımlarla anılmaktadır. Yumurta atma, taş atma ve bunun gibi eylemler bizim hiçbir zaman ilgi alanımız olmamıştır. Kendisine yumurta atılan Baykal olaydan sonra mensuplarımıza iftara atmaktadır. Biz yumurta atmayı ne kadar ayıplıyorsak, iftira atmayı da bir o kadar ayıplamaktayız.

DANANIN ALTINDA BUZAĞI ARAMANIN ANLAMI NE?
2 Gün boyunca CHP’nin milletvekilleri ve grup başkanvekili şehir merkezimizde dolaşmışlar. Bu esnada basında da yer aldığı gibi geçmişte bu partiye hizmet veren CHP’liler Sayın Baykal’dan rahatsızlıklarını Sayın Kılıçdaroğlu’na parti kimliklerini iade ederek tepkilerini dile getirmişlerdir. Olay bu kadar açıkken dananın altında buzağı aramanın anlamı ne?
Basında yayınlanan görüntüler incelendiğinde atılan sloganların partimizle bağdaşmadığı apaçık ortadadır.
Bu sebeple son 11 yıldır ilimize gelmeyen Sayın Baykal’ın bölge halkına bakış açısının ve yapmış olduğu söylemlerin halk tarafından benimsenmediğinin bir göstergesidir. Her ne kadar tüm bu hadiseler yaşanmış olsa dahi biz AK Parti olarak olaydan duyduğumuz üzüntüyü dile getiriyoruz. Bu görüntülerin Van halkının gelenek ve göreneklerinde misafirperverliğine uymayan bir görüntü olmadığını belirtiyoruz.