BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbul Lisesi Van'da kardeş okul arıyor

Türkiye'nin kahraman çocuklarını anmak için Van'a gelen İstanbul Lisesi öğrencileri Van'dan bir okulla kardeş okul olmak istiyor

Abone ol

Türkiye’nin Kahraman Çocuklarını anmak için Van’a gelen İstanbul (Erkek) Lisesi Öğretmenleri Van da kendilerine gösterilen sıcak ilgiden dolayı, İstanbul Lisesi ile Van da belirlenecek bir okulla ‘Kardeş Okul’ olmak istediklerini Vali Münir Karaloğlu’na iletti.

Çanakkale Savaşı’na katılarak şehit olan 50 İstanbul Lisesi Öğrencisi anısını yaşatmak ve Türkiye’deki diğer şehit öğrenciler için Valiliğin daveti üzerine Van’a gelen İstanbul (Erkek) Lisesi öğretmen ve öğrencileri Van ve Doğubeyazıt’taki tarihi mekanları gezdi. Cumartesi günü Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde bulunan İshakpaşa Sarayı ve Ahmed-i Hani Türbesini ziyaret eden İstanbul Lisesi öğrencileri, Van Kalesi, Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi ve diğer mekanları gezme imkanı buldu. Pazar sabahı da ‘Bak Hele Bak’ lakaplı Yusuf Konak’ta Vali Münir Karaloğlu eşi Sevim karaloğlu ile birlikte kahvaltıda öğrencilerle buluştu. Öğrenciler Vali Karaloğlu’na yakın ilgisinden dolayı bir buket çiçek vererek teşekkür etti. Okulun tarih öğretmeni Gül Yayla da Vali Karaloğlu’na daha sonra belirlenecek Van’daki bir okulla İstanbul Lisesi’nin ‘Kardeş Okul’ olma teklifini iletti. Vali Karaloğlu da bu teklifin kendisini mutlu ettiğini belirterek, “Bizim de amacımız doğu ile batı arasındaki kardeşlik köprüsünü kurmaktı. Sizlerin Van’dan iyi izlenimlerle ayrılmanız bizleri mutlu ediyor” dedi.

Kahvaltı sonrası Vali Karaloğlu ile birlikte hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler özel bir araçla Hoşap Kalesi ve Bitlis’in Ahlat ilçesinde bulunan Selçuklu Mezarlığı’na gezmek için yola çıktılar.

TÜRKLERLE, KÜRTLER ET TIRNAK OLMUŞ
İstanbul Lisesi Tarih Öğretmeni Gül Yayla, Van’ın ve bölgenin İstanbul’dan görüldüğünün aksine çok güzel olduğunu söyledi. Yayla, Çanakkale de bu ülke için omuz omuza çarpışarak şehit olan Kürdü, Türkü, Çerkezi, Lazı ayırmak isteyenlerin hedeflerine ulaşamayacağına vurgu yaptı. Kürtlerle, Türklerin ayrılmasının imkansız olduğunu anımsatarak, birbirlerine kız alıp veren Kürtlerle, Türklerin et tırnak olduğunu ve bu ayrımcılığı yapmanın kimseye fayda getirmeyeceğine işaret etti.