BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gökçek'le yazarların villa kavgası

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in aldığı villayla ilgili usulsüzlük ididalarını dile getiren gazeteciye açtığı dava sonuçlandı.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek'in Oran semtinde 743 bin liraya aldığı villayla ilgili Hürriyet Gazetesi yazarı Erdal ipekşen'le yaşadığı polemik üzerine açılan tazminat davası sonuçlandı.

Olay İpekşen'in köşesinde bu villanının nasıl alındığını sormasıyla başladı. İpekşen, Gökçek aleyhine 100 bin ilralık, Gökçek de İpekşen aleyhine 50 bin ilralık tazminat davası açtı. Gökçek bununla da kalmadı İpekşen'in idialarını köşelerine taşıyan Emin Çölaşan'a 35, Yalçın Bayer'e de 15 bin lira tazminat davası açtı.

Davalar sonuçlandı. Mahkeme İpekşen'in açtığı dava için Gökçek'in 6 bin lira tazminat ödemesine hükmetti. Çölaşan'a açılan dava düşürülürken Bayer'e de iki bin lira tazminat cezası verildi.

Gökçek tartışmayı başlatan İpekşen'i de tazminata mahkum ettirdi. İpekşen'in de Gökçek'e 4 bin lira tazminat ödemesine hükmedildi.

Gazetecilerle Gökçek'i karşı karşıya getiren olay Gökçek'in Oran'daki villasıyla ilgili. İpekşen Gökçek'in bu villayı alacak parayı nereden bulduğunu sorarken bir de Çankaya Belediyesi'ne ait park alanının villanın bahçesine alınmasını eleştirmişti. Mahkeme kararıyla birlikte Gökçek pak alanını villadan bir tel örgüyle ayırmak durumunda kaldı.