BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Binbaşıyı şehit eden PKK'lı öldürüldü

Güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen teröristin Binbaşı Süleyman Can'ı 2008 yılında şehit ettiği ortaya çıktı.

Abone ol

Kars Kağızman’da çıkan çatışmada bir PKK’lı öldürüldü. Öldürülen teröristin, 2 yıl önce aynı bölgede Binbaşı Süleyman Can’ın şehit düştüğü çatışmaya katılan PKK’lı grubun başındaki “Fırat” kod adlı Gökmen Akpolat olduğu ortaya çıktı

Kars Kağızman ile Ağrı sınırındaki Çemçe dağında teröristler bulunduğu duyumu üzerine hareket geçen güvenlik güçleriyle PKK’lılar arasında Bulanık yakınlarında önceki gece sıcak temas sağlandı.

Yaklaşık 1 saat süren çatışmanın sonunda bir teröristin öldürüldüğü, kan izlerinden yaralı olduğu anlaşılan diğer teröristin kaçtığı belirlendi.
Ölü teröristin üzerinde M-16 otomatik tüfek ve 2 e bombası çıktı. Otopsi için Kağızman Devlet Hastanesi’ne getirilen teröristin 2 yıl önce aynı bölgede Binbaşı Süleyman Can’ın şehit düştüğü çatışmaya katılan PKK’lı grubun başındaki “Fırat” kod adlı Gökmen Akpolat olduğu saptandı.

Gül de katılmıştı

Kars Valisi Ahmet Kara da, “Askerimizde herhangi bir şey yok. Arama - tarama faaliyetleri devam ediyor” dedi.
Binbaşı Süleyman Can (39), 19 Kasım 2008’de Çemçe dağındaki bir operasyon sırasında suikast silahı olarak bilinen Kanas’la vurularak şehit edilmişti. Bu olaya karışan teröristlerin ikisi de, 6 gün sonra 25 Kasım’da ölü ele geçirilmişti.

Can’ın şehit düştüğü çatışmada PKK’lıların başında bulunan Akpolat, Nisan 2008’de yine Kağızman kırsalında Piyade Onbaşı Zülküf Tekin’in şehit edilmesi olayında da grubun başındaki isimdi.

21 Kasım’da Ankara’da Binbaşı Can için düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bakanlar, parti liderleri ve kuvvet komutanları katılmıştı. Ağlu Onur’un okuduğu Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri ellerinde Türk bayrağı ve “Bir Süleyman Ölür, Bin Süleyman Gelir! Bir Can Gider, Bin Can Gelir” yazılı pankartla törene katılmıştı.
Binbaşı Süleyman Can’ın İzmit’te görev yapan kardeşi Teğmen Birol Can da törene katılmış, cenaze namazı sonrası Gül, Onur Can’ın yanına gelerek “Çok üzgünüm” demişti.