BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

125 tanıtım filminin 105'i yarışma dışı!

AK Parti'nin, "Büyüyen ve Gelişen Türkiye" konulu kısa film yarışmasına başvuran 125 filmden 105'i değerlendirmeye alınmadı.

Abone ol

Yarışmaya başvuru yapılan 125 film arasından 105'i AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı bünyesinde oluşturulan bir ön eleme kurulu tarafından "teknik yetersizlik", " süreyi aşma", "duyurulan konu başlıklarıyla ilişkisizlik" gibi gerekçelerle yarışma dışı bırakıldı.

AK Parti Tanıtım ve Medya'dan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Başkanlığı'nda Ali Murat Güven (Yeni Şafak Gazetesi Sinema Yazarı), Alin Taşçıyan (Star Gazetesi Sinema Yazarı), Osman Sınav (Yapımcı-Senarist-Yönetmen), Prof. Dr. Naci Bostancı (Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı), Fatma Şahin (Adalet ve Kalkınma Partisi Kadın Kolları Başkanı) ve Fatih Şahin (Adalet ve Kalkınma Partisi Gençlik Kolları Başkanı) katıldı. Jüri tarafından ön elemeden geçmiş 20 filmin değerlendirmesi yapıldı.

Jüri tarafından birincilik ödülü Serap Sebahat Danış'ın yönetmenliğini yaptığı "Godo dedi, 'Godo Yok' dedi..." isimli filme, ikincilik ödülü M. Tayfur Aydın'ın yönetmenliğini yaptığı "Yasak Elma" filmine, üçüncülük ödele Tuğba Ulusoy'un yönetmenliğini yaptığı "Faili Meşhur" isimli filme verildi.

Mansiyona ise Fatih Çelik'in "Yasak" isimli filmi layık görüldü. Yarışmada birinci olan filme 50 bin TL, ikinciye 35 bin TL, üçüncüye 25 bin TL ve mansiyona ise 10 bin TL ödül verilecek.

Jürinin filmler arasında değerlendirme yaparken "tanıtım filmi" şeklinde yapılan filmlere değil, farklı bir dil kullanan filmlerin tercih edildiği belirtildi. AK Parti'nin bu tür organizasyonları düzenlemedeki amacının Türk kısa filmcilerine moral vermek ve yaptıkları çalışmalara destek sunmak olduğu ve propaganda amacıyla yapılmadığı kaydedildi.