BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Binali Yıldırım'dan FLAŞ operasyon iddiaları

İzmir merkezli yeni operasyon da hükümete yönelik yeni bir girişim mi? Operasyonla ilgili flaş açıklama Binali Yıldırım'dan!

Abone ol

İZMİR merkezli operasyon için 5 ilde aynı anda düğmeye basıldı. 17 Aralık operasyonunun bir başka versiyonu başladı. Haliyle gözler Cemaat ile AK Parti arasındaki 'operasyonlu meydan savaşına' döndü.

Hükümet üyelerinden bu operasyonunda öncekiler gibi olduğuna yönelik imalı açıklamalar gelmeye başladı.

İlk açıklama da Ulaştırma Denizcilik Haberleşme eski bakanı, Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'dan... Binali Yıldırım, TCDD'ye bağlı İzmir Liman İşletmesi'ne yönelik operasyon için "Zamanlaması manidar" yorumu yaptı.

3 YIL ÖNCEKİ OPERASYONU ŞİMDİ YAPIYORLAR

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım şunları söyledi;

-"2011 yılının başlarında bir şikayet üzerine yükleme boşaltma işlemleriyle ilgili başlatılan bir soruşturma. 2011 geçmiş 2012 geçmiş 2013 geçmiş 2014 yılının başında ben bunu halkımızın takdirine sunuyorum ve anlamlı buluyorum. Zamanlaması yönünden anlamlı buluyorum.

NİYE SEÇİM AREFESİNDE YAPILDI?

Bir yerdeki usulsüzlük ve yanlışlık varsa ortaya çıkması hepimizin ortak arzudur. Ama bunları ortaya çıkarmak için üç yıl neden beklendi. Neden seçimin hemen başlangıcında yapıldı bunu da soruyoruz. 2011 yılında başlatılan soruşturma üç yıl aradan sonra operasyon yapılıyor. Bunun izahı ne? Anlamı ne? Seçim sürecini sabote etmeye yanlış algı yaratmaya yönelik bir faaliyet. Alnımız ak yaptığımız işler konusunda.

i̇zmi̇r-merkezli̇-yolsuzluk-operasyonu.jpgİzmir merkezli büyük operasyon! 

İzmir'de yolsuzluk iddiasıyla operasyon başlatıldı, 5 ilde eşzamanlı yürüyen operasyonda 100'den fazla isim için gözaltı kararı var. İşte gözaltı listesi



DAVUL ZURNAYLA İNSANLARI EVLERİNDEN ALIYORLAR


Son zamanlarda bu iş farklı bir boyuta ulaştı. Merasimle davulla zurnayla merasimle insanlar evlerinden toplanıyor daha neyle suçlandıkları bilinmeden toplum gözünde suçlu oluyorlar. Eğer bunu yapmaya devam edersek ülkede kamu adına iş görenleri kaybederiz. Kimse iş yapmaz. Hakim ve savcıların oturdukları binaların ihalesini bile yapmazlar. Yapılan her işte mutlaka bir şey bulmak isterseniz bulursunuz. Bir temizlikçi çağırın. 40 tane kusur bulursunuz. İş yapmak ortaya bir ürün koymak, önemli olan budur.”

2011'DE DE AYNI FİLMİ GÖRDÜK

Bu filmi 2011 seçimlerine 20 gün kala da gördük. İzmir’de belediyede aynı operasyon yapıldı ve o seçimin bize bir maliyeti oldu. Aynı şeyler tekrarlanıyor. Bunlar artık geçerli şeyler değil bu yolla kimse sonuç alamaz. İnsanları yargılamadan toplum nezdinde mahkum etmenin hukuk olmadığını hukuku katletmek olduğunu söylemek zorundayım. Bu hazırlık soruşturması. İnsanların adresleri belli. Sabah saat 06.00’da evine gidip evinden almanın ne anlamı var? Kime yapılırsa yapılsın kabul edilemez. Üç yıl otur, üç yıl sonra düğmeye basacaksınız. Suçla mücadele edeyim derken suçu teşvik eden bir anlayışla hukuk tesis edilmez.”

BACANAĞI DA GÖZALTINDA İDDİASI

Bu arada operasyon kapsamında gözaltına alınan holding patronu M.C.B.'nin yanında çalışan ve halen aranan C.H.'nin, Binali Yıldırım'ın bacanağı olduğu belirtildi.

Bu durumun sorulması üzerine Yıldırım, "Kendisiyle görüşmedim. Alınıp alınmadığını bilmiyorum. Haberim yok" dedi.