BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Yeni Akit'in haberi uydurma mı?

“Gülen'in Mektubuna Cemaatlerden Tepki” başlığı ile verilen habere Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'ndan yalanlama geldi.

Abone ol

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderdiği mektupta isimleri zikredilen vakıfların, Hocaefendi’nin tespitlerine karşıymış gibi gösterildiği haberdeki ifadelerin çarpıtıldığı ortaya çıktı.

 Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı
 Ahmed Hamdi Topbaş imzası ile yapılan basın açıklamasında, sözlerinin gazete tarafından “Gülen'in düşünceleri füruattır”  şeklinde yansıtıldığına dikkat çekildi.

İşte o açıklama:

"Yeni Akit gazetesinin 7 Ocak 2014 tarihli nüshasında “Gülen'in Mektubuna Cemaatlerden Tepki” başlıklı haberin birinci sayfa anonsu ve devamında; Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olarak şahsım adına yapılan açıklama, başka açıklamalarla birlikte verilerek  “Gülen'in düşünceleri füruattır” dediğimiz naklediliyor. Böyle bir ifadeyi kullanmadığımızı belirtmek isterim. Bizim açıklamamızda, ülkemiz ve milletimiz adına elde edilmiş kazanımların kaybedilmemesi vurgusu yapılmakta, kardeşliği yaralayacak dil ve üsluptan kaçınılmasına işaret edilmektedir. Söz konusu metinwww.hudayivakfi.org adresinde mevcuttur. Mezkur metin dışında herhangi bir yazılı veya sözlü beyanımız olmamıştır. Yanlış anlaşılmalara meydan verilmemesi adına bu açıklamanın neşrini rica ederiz."

Ahmed Hamdi Topbaş

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı

Yönetim Kurulu Başkanı

hudayi-vakfi.jpg