BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.435,24
YEREL SEÇİMLER 2019

Binali Yıldırım: Tam kanunsuzluk halinin tespiti var

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenme kararına ilişkin, "Karar, İstanbul'umuz için hayırlı ve güzel sonuçlara vesile olsun inşallah" dedi. Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada ise, "Tam kanunsuzluk halinin tespiti var" şeklinde konuştu.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, resmi Twitter hesabından Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde AK Parti'nin olağanüstü itirazını oy çokluğuyla kabul etmesine ilişkin paylaşımda bulundu.

Mesajında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin tekrarlanacağı yönünde YSK kararının kamuoyuna duyurulduğunu aktaran Yıldırım, "YSK'nın resmi açıklamasından sonra kapsamlı bir değerlendirme yapacağım. Karar, İstanbul'umuz için hayırlı ve güzel sonuçlara vesile olsun inşallah" ifadesini kullandı.

"Gerekçelerini henüz bilmiyoruz"

Binali Yıldırım, ilk açıklamasının ardından yeni bir açıklama daha yaptı.

Yıldırım, "Hukuki tüm süreçleri partimizi takip etti. İlçe, ilçe seçim kurullarındaki süreçler tamamlandı ve nihayet Yüksek Seçim Kurulu'na getirildi. Nihayet bugün elde edilen, hazırlanan rapor görüşüldü ve seçimlerin yenilenmesine karar verildi. YSK'nın yazılı açıklaması henüz yayınlanmadı. Gerekçelerini henüz bilmiyoruz. Bir açıklama yapmak doğru olmaz. İstanbullular için hayırlı olsun. Türkiye bir hukuk devleti, seçimin patronu olan YSK kararı vermiştir.

"İstanbullulara hizmet etmek için bu yola girdik"

Seçimlerin tekrarının anlamı şudur; aynı seçmen listeleriyle aynı adaylarla seçime gidilmesi. Başından beri İstanbul'a İstanbullulara hizmet etmek için bu yola girdik. İnşallah bu kararımız yenilenecek seçimlerle devam edecek. Biz gerginlikten, ayrıştırmadan değil, kucaklamaktan, bütünleştirmekten yanayız.

"İstanbul için oyumuzu kullanalım"

Ne kadar yüksek katılım olursa, demokrasi sandıkta o kadar iyi tecelli etmiş olur. Bu vesileyle bütün İstanbullu hemşehrilerimizden talebimiz; sandığa gidelim, İstanbul için benim de sözüm var deyip oyumuzu kullanalım" şeklinde konuştu.

Sitene Ekle