BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,77
ALTIN 2.398,27
HABER /  GÜNCEL

Bilge Köyünde buruk bayram

Bilge Köyü'nde bayram buruk geçiyor. Onlar 4 Mayıs gecesini unutamıyor. Tuğba'nın şiiri herkese ağlattı.

Abone ol

Katliamda babası ölen Tuba'nın şiiri yürekleri dağladı

MARDİN'in Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Bilge Köyü'nde 4 Mayıs 2009 tarihinde meydana gelen katliamda ölen 44 kişi, çocukları, eşleri ve yakınları tarafından mezarları başında anıldı.

Bir bayramı daha buruk karşılayan, anne- babalarını kaybeden çocuklar, eşlerini yitiren kadınlar, mezarların başında gözyaşı döktü. Anne ve babasını katilamda kaybeden 16 yaşındaki Tuba Çelebi'nin, babası Vahap Çelebi'nin mezarı başında okuduğu şiiri dinleyenler, gözyaşlarına hakim olamadı.

Mazıdağı'na bağlı Bilge Köyü sakinleri, hayatını kaybeden akrabaları için bayram namazından sonra mezarlığı ziyaret ederek, dualar okudu. Mezarlık ziyaretinde, anne ve babalarının kaybeden 61 çocuğun gözyaşları sel oldu, ağıtları yürekleri dağladı.

“DEVLET KATİLLERE SAHİP ÇIKIYOR”

Köy Muhtarı Abdurrahman Çelebi başta olmak üzere, katliamda hayatını kaybeden 44 kişi mezarlık ziyaretinde Bilge Köyü'nün sakinleri, sanık yakınlarına Kırklareli'ye yerleştirilmesine tepki gösterdi.

Muhtar Abdurrahman Çelebi, Kırklareli Valisi'nin açıklamalarına tepki göstererek, “Katillere bir de madalya taksınlar” dedi.

 Mezarlığa gelip dua eden Muhtar Abdurrahman Çelebi, şöyle devam etti: “44 kişinin acısını daha dinmezken ikinci bir acı daha tattık. Bu da birkaç gün önce Kırklareli Valisi televizyon ekranlarındaki basın açıklamasıdır. Mağdur olan bizleriz, katillere en lüks, hayatlarını yaşayabilecekleri konutlar yapılıyor. Lüks bir hayat veriliyor, Kırklareli Valisi güle güle, sevine sevine basına açıklamada bulunuyor. Nasıl olur da bir ilin valisi katillere bu kadar şefkatli oluyor? Devletin bizim yanımızda olması gerekirken katilleri koruyup yanlarında oluyorlar. Bakınız şu anda Mardin Çocuk Esirgeme Kurumu Musa Cihaner Yurdu'nda kaç yetim çocuğun olduğunu gidip görün. Ama ben şu anda 61 yetim çocuğa bakıyorum. Onların her türlü sorunlarıyla ben ilgileniyorum. 44 insanımız öldü neden niçin halen kimse bilmiyor? Medya bu konu üzerinde tam olarak gitmedi. Ama bir kadın öldürüldü günlerdir konunun üzerine gidildi. Ben bu katillerin bu işi yaptıklarına da inanmıyorum. Bunların arkasında başka kişiler vardır. Ama onlar da bu işe karıştı. Şimdi katiller ellerini, kolları sallaya sallaya gezip tozuyorlardır.”

Tuba'nın şiiri herkesi ağlattı

MEZARLIK ziyareti sırasında 16 yaşındaki Tuba Çelebi'nin öldürülen babası Vahap Çelebi'nin mezarı başında yazdığı şiiri okudu. ‘4 Mayıs gecesi’ adlı şiirini okuyan Tuba herkesi ağlattı. Tuba Çelebi'nin şiiri şöyle:

4 Mayıs gecesi
Sevincin, mutluluğun ve hayallerin bittiği X
Hasretin, özlemin ve üzüntünün başladığı
Bir geceydi, 4 Mayıs gecesi
Silahların konuştuğu, rüzgarın sustuğu
Ve silahların 44 kişinin hayatına son verdiği
Bir gecedir, 4 Mayıs gecesi
Küçüklerin anne ve babaya
Büyüklerin sıcak bir yuvaya Hasret kaldığı
Bir gecedir, 4 Mayıs gecesi
Zalimlerin ve canilerin sevindiği
Yetim ve öksüzlerin ağladığı
Bir gecedir, 4 Mayıs gecesi
Aydınlık günlerin bittiği
Karanlık gecelerin başladığı
Çocukların ağladığı
Bir gecedir, 4 Mayıs gecesi
Hainlerin pusuya yattığı
Kanların aktığı
Kıyametin koptuğu
Bir gecedir, 4 Mayıs gecesi
Müminlerin namaza durduğu
Hainlerin pusuya yattığı
Yüreklerin yakıldığı
Bir gecedir, 4 Mayıs gecesi
Çığlık ve feryatların arşa çıktığı
Gözyaşlarının kana karıştığı
Bilge köyün ağladığı
Bir gecedir, 4 Mayıs gecesi
Bilge köyün çözemediği
Beyinlerin donuklaştığı
Tarihin kara sayfalarına
Kanla yazılan Bir gecedir,
4 Mayıs Gecesi
4 Mayıs gecesi