BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Biden ve ailesinden Dikilitaş'a karanfil!

ABD'nin 2 numaralı ismi olan Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Türkiye temasları sürüyor. Biden ailesi, önce Sultanahmet camisini ziyaret etti ardından da Dikilitaş'a karanfil bıraktı.

Abone ol

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Sultanahmet saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına Dikilitaş'a karanfil bıraktı. Biden ailesi daha sonra Arasta Pazarı'na geçerek alışveriş yaptı. Biden ailesinin kendisiyle sıkı pazarlık yaptığını belirten iş yeri sahibi, "Pazarlık bizim kültürümüzde olduğundan dolayı biliyorlar, herhalde söylemişler" diye konuştu.

Çalışma ziyareti için Türkiye'ye gelen Biden, beraberindeki heyetle birlikte Sultanahmet camisini ziyaret etti. Biden'a yaklaşık 40 dakika süren ziyareti sırasında iki imam eşlik ederek cami ve İslam dini hakkında bilgi verdi.

DİKİLİTAŞ'A KARANFİL BIRAKTI

Daha sonra Sultanahmet Meydanı'ndaki Dikilitaş'a geçen Biden, burada eşi Jill Biden, damadı Howard Krein ve torunu Naomi Biden'la birlikte geçen haftaki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına karanfil bıraktı.Heyet daha sonra Sultanahmet'teki Arasta çarşısını gezerek alışveriş yaptı.

BORNOZ VE PEŞTEMAL ALDI

Daha sonra Biden, ailesi ile birlikte Sultanahmet Camii arkasındaki Arasta Pazarı'na geçti. Ailesiyle birlikte çarşıyı gezen Biden, hamam malzemeleri satan bir dükkandan çok sayıda yazlık bornoz ve peştamal satın aldı. Daha sonra bir baharatçıya geçen Bidenler, burada da alışveriş yaptıktan sonra pazardan ayrıldı.

PAZARLIK YAPTI

Biden ailesinin kendisiyle sıkı pazarlık yaptığını belirten Ekrem Altunses; "Kızı geldi direkt dükkana girdi, peştamal baktı, bornoz baktı. Sonra eşi girdi. Kendisi geldiğinde fotoğraf çektirdik. Pazarlık yaptılar ama bizde indirim olmadığı için veremedik, ufak hediyeler verdik onlara. Pazarlık bizim kültürümüzde olduğundan dolayı biliyorlar, herhalde söylemişler onlara "Pazarlık yapın" filan. Bizimle de pazarlık yapmaya çalıştılar. Tutarı çok değil ama çok şükür oldu biraz. Burayı tercih ettikleri için çok mutlu olduk."