BIST 10.219
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.454,21
HABER /  DÜNYA

Biber Gazı protestosu

Ankara’da bir grup eylemci, Brezilya’da üretilen biber gazlarının Türkiye’ye satılmasını protesto etti. Grup, Brezilya’da meydana gelen eyle...

Abone ol

Ankara’da bir grup eylemci, Brezilya’da üretilen biber gazlarının Türkiye’ye satılmasını protesto etti. Grup, Brezilya’da meydana gelen eylemlere de destek verdiğini açıkladı.
Başkent Dayanışması Kuğulu İnsiyatifi ve Kızılay Direniş Platformu üyeleri, Brezilya Büyükelçiliği önünde bir araya gelerek, Brezilya’da üretilen biber gazlarının Türkiye’ye satılmasını protesto etti. Grup, Brezilya’da geçen hafta metro ve otobüs biletlerine yapılan zammın tetiklediği ve hükümet karşıtı kitlesel bir eyleme dönüşen gösterilere destek verdi.
‘Biber gazının satışına hayır’ ve ‘Diren Brezilya’ yazılı pankartların olduğu eylemde, basın açıklaması Portekizce yapıldı. Açıklamanın Türkçesi ise alt yazı olarak aktarıldı. Grup adına basın açıklamasını yapan Oyuncu Mehmet Nurkut İlhan, Taksim Gezi Parkı olaylarında gaz bombasıyla yaralananlarının sayısının 7 bini bulduğunu söyledi.
Direnişin küreselleşme eğilimi gösterdiğini belirten İlhan, “Brezilya’da direnen direnişçilerin yanındayız. Brezilya’daki yoldaşlarımıza sesleniyoruz; insan hayatına mal olan biber gazının ülkeniz tarafından Türkiye’ye satılmasına engel olun” dedi.
Eylemin ardından bir grup, Brezilya Büyükelçiliği’ne girerek bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından yapılan açıklamada, biber gazının neden olduğu zararlara ilişkin bir raporun Büyükelçiliğe sunulduğu bildirildi. Eylem, olaysız şekilde sona erdi.
(İHA)