BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Esnafın yüzünü güldüren organizasyon

Mersin’de düzenlenen Akdeniz Oyunları kapsamında kente gelen yerli ve yabancı turistler, esnafın yüzünü güldürdü. <br/>17. Akdeniz Oyunları ...

Abone ol

Mersin’de düzenlenen Akdeniz Oyunları kapsamında kente gelen yerli ve yabancı turistler, esnafın yüzünü güldürdü.
17. Akdeniz Oyunları kapsamında, birçok sportif ve kültürel etkinliğin gerçekleştiği kente gelen yerli ve yabancı turistler, esnafa adeta ilaç oldu. Turistlerin yanı sıra takım kafileleri ve oyunlarda görev alan binlerce kişi, kentte ekonominin canlanmasında önemli rol oynadı. Oyunlar boyunca birçok esnaf vitrinine, sattığı ürünlerin yabancı dillerdeki çevirilerini astı.
Kente gelen turistler, Mersin denilince ilk akla gelen yemek olan ‘tantuni’nin tadına baktı. Göksel Tantuni’nin şefi Sedat Göl, oyunların satışlarına olumlu yansıdığını ifade ederek, “Mersin’e gelenler mutlaka tantuninin tadına bakıyor. Bütün takımların ve taraftarların birçoğu buraya geliyor. A Milli Basketbol Takımımız da gelip burada tantuni yedi. Bu oyunlar Mersin açısından önemli oldu. Ayrıca yöresel lezzetlerimizin dünyaya tanıtılmasını sağladı” diye konuştu.
Oyunlara katılan sporcuların ve turistlerin ilgisini çeken içecek ise ‘atom’ oldu. Ak Kafe İşletme Sahibi Ferhan Ak, oyunların, satışların artması ve kültürel kaynaşma açısından önemli rol oynadığına değindi. Ak, “Yabancılar buraya ilk geldiklerinde içkiyi soruyorlar. Biz içki satmadığımızı söylüyoruz. Doğal meyve suyu ikram ediyoruz. Ya da atom veriyoruz. Atoma büyük ilgi var. Yabancılara ikram ettiğimiz zaman çok güzel olduğunu söylüyorlar. İçtiklerinde, ’keşke daha önce buraya gelip bunu içseydim’ diyorlar” dedi.
Özellikle konaklama sektörü, oyunlardan en çok yararlanan sektörlerin başında geldi. Melis Otel’in sahibi Sıdıka Kocaman, şunları söyledi:
“Oyunlar kent açısından iyi oldu. Yeni yollar yapıldı, yeni tesisler kazandırıldı. Son günlerde büyük gelişmeler oldu. Evet biz de bu anlamda çok güzel çalışmalar yaptık. Koordinatörlükle birlikte bir çalışma yaptık. Şu anda gönüllü grupları ağırlıyoruz, Haziran ayının başından bu yana. Bizim de bu tür çalışmalarımız oldu. Yabancı öğrencilerimiz de var, onları da ağırlıyoruz. Güzel bir kaynaşma oldu. Mersin açısından güzel bir çalışma oldu. Esnafa da büyük bir etkisi oldu.”
(İHA)