BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,16
ALTIN 2.323,52
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Yaşam ihtimali olan 3 gezegen bulundu

Bilim dünyası bunun heyecanını yaşıyor. Yaşam ihtimali çok kuvvetli olan 3 gezegen keşfedildi

Abone ol

Bilim insanları, Akrep takımyıldızındaki bir güneş sisteminde yaşam olma ihtimali bulunan üç gezegen keşfetti.

Avrupa Güney Gözlemevi (ESO) tarafından yapılan açıklamada, keşfedilen üç 'süper Dünya'nın su bulunması için gerekli koşullara sahip olabileceği bildirildi.

Üç gezegen, Gliese 667C adı verilen ve kütlesi Güneş'in üçte biri kadar olan bir yıldız etrafında dönüyor. Gliese 667C adlı yıldızın etrafında dönen en az beş gezegen olduğu belirtildi.

DÜNYA'DAN BÜYÜK

Akrep takımyıldızındaki güneş sisteminde, kütlesi Dünya'nınkinden fazla ancak Uranüs ve Neptün gibi gezegenlere kıyasla daha az olan ve muhtemelen kayalık olduğu düşünülen üç gezegen bulunduğu ifade ediliyor. Ayrıca bu gezegenlerin yıldıza olan uzaklığı yaşamı mümkün kılacak bir mesafede yer alıyor.

gliese-667c.jpg

BİR YANI SÜREKLİ KARANLIK

Avrupa Güney Gözlemevi uzmanları, gezegenlerin sürekli aynı yüzünün güneş sistemindeki yıldıza dönük olduğu bu nedenle gezegenlerin bir tarafının sürekli karanlık diğer tarafının da sürekli aydınlık olduğu tahmininde bulunuyor.

Gliese 667C adlı yıldız ve gezegenlerinden oluşan sistem, Güneş Sistemi'ne 22 ışık yılı mesafede bulunuyor. Bu ortalama bir uzaklık olarak nitelendiriliyor ve bizim Güneş Sistemimize de çok benziyor.