BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Biber gazı için şaşırtan tanım!

Silah Kanun Tasarısı Taslağı'nda biber gazı için herhangi bir sınırlama getirilmedi. Biber gazı tanımında ise bir ilk yaşandı

Abone ol

Yeni Silah Kanun Tasarısı'nda sona gelindi. Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nun taslağına göre, biber gazı ilk kez ''silah'' olarak tanımlandı. Silah taşıma yaşı ise 25'e çıkarıldı.

Silah taşıma ruhsatı almak için yaş sınırı 25'e yükseliyor. İlk kez bir 'silah' olarak tanımlanan biber gazı içinse herhangi bir sınırlama yok.

Meclis İçişleri Komisyonu, Silah Kanun Tasarısı Taslağı'nı tamamlamak üzere.

Komisyon, toplumsal olaylarda kullanımı tartışılan “biber gazının” tanımını yaparak ilk kez yasaya soktu.

Beşinci silah kategorisine alınan biber gazı, “doğal biber bitkisinin işlenmesiyle elde edilen, canlılar üzerinde geçici olarak, sersemletici, şuursuz veya savunmasız hâle getirici, göz yaşartıcı ve tahriş edici etki yapan madde” şeklinde tanımlandı.

Ancak kullanımına yönelik herhangi bir sınırlama getirilmedi.

NTV'nin haberine göre sokaktaki vatandaşın korunma maksatlı biber gazı alabilmesi için yaş sınırı ise 18 olarak belirlendi.

Alt komisyon, silah taşıma yaşınıysa bir kez daha yükselterek 25 olarak belirledi.

Av tüfeği taşıma yaşıysa 18’de kaldı.

Taslağa göre, özel kişilere ait şirket, alışveriş merkezi ve işyerlerine silahla girilemeyecek.

POLİS TANK İTHAL EDEBİLECEK

Tasarıda, polisin tank almasının önünü açacak, "Milli Savunma Bakanlığı, MİT, TSK, emniyet ve jandarma görevlerini yerine getirmek amacıyla ''her türlü silah, mühimmat, teçhizat, araç ve malzemeyi ithal eder" ifadelerine de yer verildi.