BIST 9.080
DOLAR 32,42
EURO 35,21
ALTIN 2.325,69
HABER /  DÜNYA

Bu fitnedir, başarıya ulaşamayacak

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gezi Parkı ile başlayan ve Türkiye’nin birçok ilinde yaşanan protestolara ilişkin, "Olayların çıkartılması bir...

Abone ol

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gezi Parkı ile başlayan ve Türkiye’nin birçok ilinde yaşanan protestolara ilişkin, "Olayların çıkartılması bir fitnedir. Olaylar tabii ki başarıya ulaşamayacak, Türkiye güçlü bir ülkedir" dedi.
Bir dizi ziyaret kapsamında memleketi Batman’a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Ticaret Sanayi Odası (BATSO) başkanlığının yeni yönetimini ziyaret etti. BATSO’nun yeni yönetim kuruluna hayırlı olsun dileklerinde bulunan Bakan Şimşek, Gezi parkı protestolarını değerlendirdi. Bakan Şimşek, Gezi Parkı’nda başlayan eylemin masum başlayan bir gösteri olduğunu, ancak daha sonra kötü niyetlilerce büyütülüp gündeme getirildiğini söyledi. Hem demokrasisiyle hem de ekonomisiyle, son on yılda hem ülkenin temel hak ve özgürlüklerini, demokratik standartlarını iyileştirdiklerini hem de insanların milletin refahını arttırdıklarını belirten Bakan Şimşek, Türkiye’yi daha çok büyütmek için demokratik standartlarını daha da iyileştirebilmek için çalıştıklarını, çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

"HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAYACAKLAR"
Ülke genelinde huzur ve barış ortamının olduğunu ve bunu hazmedemeyen kesimler o masum protestoyu şimdi kendi amaçları doğrultusunda kullanma çabası içerisine girdiklerini ifade eden Bakan Şimşek, "Biz insanlarımızın hukuk içerisinde meşru hak taleplerini bu çerçevede gösterilerini, protestolarını tabii ki saygıyla karşılıyoruz. Ama bun un kamuya zarar verecek, siyasi istikrarsızlık, ekonomik istikrarsızlık doğuracak bir kaos ortamını yaratacak bir denkte olmasını tabii ki ülke ve millet olarak hiç kimsenin hiçbir ülkenin müsamaha etmesi söz konusu değildir" diye konuştu. Türkiye ekonomisinin temellerini sağlam olduğunu aktaran Bakan Şimşek sözlerine şöyle devam etti:
"Bu istikrarsızlıktan, kaostan medet umanlar, hayal kırıklığına uğrayacaklardır. Çünkü son on yılda çok önemli yapısal reformlar gerçekleştirdik. Bu yapısal reformlar Türkiye ekonomisini bu tür şoklara bu tür girişimlere karşı çok dirençli hale getirdi. Türkiye son 60 yılın en büyük küresel krizini kalıcı bir tahribat yaşamadan başarıyla geçti. Türkiye’nin genel olarak bilançosuna baktığımız zaman çok sağlamdır. Bu olaylar yaşanmadan önce huzur, barış ve siyasi istikrarın projelerle Türkiye’nin geldiği noktayı göstermesi açısından önemliydi. Aslında bu olayların hemen ondan sonrada patlak vermiş olması, sonradan büyük bir istismara dönüştürmüş olması ve hala bu istismarda ısrarcı olması aslında manidardır. Türkiye’nin bir yandan Kürt meselesini yönelik olarak demokrasi içerisinde temel hak ve özgürlükler içerisinde kalıcı bir çözüm bulma çabasında iken çözüm sürecini başarıyla vurguluyorken, olayların bu kadar çok çarpıtılması milletimiz açısından manidardır, anlamlıdır. Herkesin bu fitneyi görmesi gerekiyor bu büyük bir oyundur ama dediğim gibi milletimiz bunu aşacaktır. Biz demokrasi içerisinde tabii ki bütün sorunlarımızı çözeceğiz bizden farklı düşünenlere karşı saygımız var. Onları da anlıyoruz. Onlarında sesini duyduk. Ama hiçbir ülke kaos ortamına izin veremez.”
(İHA)