BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.422,28
HABER /  DÜNYA

Patlayıcılar ölüme davetiye çıkarıyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bir çocuğun hayatını kaybettiği Bostancık köyü yakınlarında bulunan patlayıcılar tehlike saçıyor.<br/>İlçeye...

Abone ol

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bir çocuğun hayatını kaybettiği Bostancık köyü yakınlarında bulunan patlayıcılar tehlike saçıyor.
İlçeye yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybeden 14 yaşındaki Muğdat Uğur Çavmak’ın ailesi ile Bostancık köyü sakinleri, köy etrafında bulunan patlayıcıların büyük tehlike saçtığını ve bu yüzden tedirgin olduklarını belirtti. Köy sakini Murat Çakır, geçen gün köyde yaşanan patlama sonucu çok büyük bir acının yaşandığını söyleyerek, “Bir aileye ateş düştü, başka hiçbir aileye ateş düşmesin. Bizim köyün etrafındaki patlayıcılar büyük tehlike saçıyor. Bu patlayıcıların temizlenmesi için gerekli bütün müracaatları yapacağız. Köylüler artık köylerine rahat bir şekilde dönebilsin. Geçen gün köylülerimizden bazıları ot toplamaya gittikleri sırada bir patlayıcı buldu. Fark etmeselerdi başka canlara da mal olabilirdi. Bu patlayıcılar bir an önce temizlenmelidir’ dedi.

"PATLAYICILARLA İLGİLİ BİR ÇALIŞMA BAŞLATILMADI"
Yaşanan patlama sonucu hayatını kaybeden Muğdat Uğur Çavmak’ın babası M. Tahir Çavmak, patlamadan sonra köye aralarında askeri yetkililerin de bulunduğu bir heyetin geldiğini belirterek, “Ben özellikle askeri yetkililere, ’Bu çocuk benim değil, sizin de olabilir’ dedim. Kimse bu çocuğun hakkını kaybetmeye çalışmasın. Ben davacıyım ve bu davanın da takipçisi olacağım. Mahkeme heyeti bize çocuğumuzun zehirlenme ihtimali olduğunu da söyledi. Ben de onlara çocuğun bedeninde şarapnel parçalarının olduğunu ve ispatların olduğunu söyledim. Ayrıca heyete köyün etrafında başka patlayıcıların olduğunu söyledim. Bizim arazilerimiz, geçim kaynağımız o topraklardır. Arazilerimizi işletemeyecek miyiz? Yetkililer bize bu patlayıcıların temizleneceğini söyledi fakat daha bir çalışma başlatmadılar" diye konuştu.

“BİZ EVLADIMIZI YİTİRDİK, BAŞKA KİMSE YİTİRMESİN”
Çavmak’ın annesi Halime Çavmak da yaşanan patlamadan sonra büyük bir acı çektiklerini kaydederek, “Bu yaşanan çok büyük bir acı. Benim değil de başkasının çocuğu da olsa büyük bir acıdır. Biz bir evladımızı yitirdik, başka kimse yitirmesin. Yetkililer bu olaya sessiz kalmasın. Köy yaşantısında herkes çiftçilikle geçimini sağlıyor. Köylüler arazilerini işletemezlerse ne yapabilirler? Geçim kaynakları ne olacak? Bu yüzden yetkililere sesleniyorum. Topraklarımızı patlayıcı maddelerden temizlesinler. Dünya malında da gözümüz yok. Tek isteğim, bu acıyı başka kimse yaşamasın” ifadelerini kullandı.
(İHA)