BIST 9.793
DOLAR 32,49
EURO 34,93
ALTIN 2.431,92
HABER /  DÜNYA

Arınç, Gül ile ne konuştu ?

Başbakan Vekili Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le olumlu bir görüşme yaptıklarını belirterek, "Talimatlarını aldık, düşüncelerimi...

Abone ol

Başbakan Vekili Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le olumlu bir görüşme yaptıklarını belirterek, "Talimatlarını aldık, düşüncelerimizi paylaştık" dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Yardımcısı Arınç’ı Çankaya Köşkü’nde kabul etti. 45 dakika süren kabulde Taksim Gezi Parkı olayları ele alındı. Görüşmenin ardından Çankaya Köşkü’nden ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulunan Arınç, "Sayın Cumhurbaşkanımızın davetleri üzerine kendileriyle görüşme imkanı buldum. Güzel, faydalı, verimli bir görüşme oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Şüphesiz Türkiye’nin son günlerde yaşadığı olayları, bunların sebeplerini ve bu konuda yapabileceklerimizi kendileriye konuştuk" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı’nın devletin başı, milletin birliğini temsil eden en yüce makam olduğunu vurgulayan Arınç, "Şüphesiz devlet organlarının sağlıklı işlemesinde de sorumluluğu var. Bu önemli bir görevdir. Dün anamuhalefet lideri sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmüşlerdi. Ben de İstanbuldaydım. Başbakan Vekili sıfatıyla kendileri bizi davet ettiler. Kendileriyle olumlu bir görüşmemiz oldu. Talimatlarını aldık, düşüncelerimizi paylaştık. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Arınç, ayrıntılı açıklamayı bugün saat 12.00’de basın toplantısı düzenleyerek yapacağını söyledi.

"TALİMATLARINI ALDIK" NE DEMEK ?
Cumhurbaşkanı Gül’ün kendilerine hangi talimatları verdiğinin sorulması üzerine Arınç, devlet lisanında nezaket denen birşey olduğuna işaret ederek şunları kaydetti:
"Geçtiğimiz günlerde ben de bir büyüğümüzü ziyaret ettiğimde ’emirlerini almak’ diye bir tabir kullandım. Basımınızda ’nasıl emir alır’ denildi. Bizim diplomasimizde ’emirlerini almak’, devlet lisanında kullanılan bir lisandır. Makama duyulan bir saygının ifadesidir. Bunları başka maksatlarla düşünmemek gerekir. Kaldı ki bir Cumhurbaşkanı taşıdığı yetkiler ve üstlendiği görev itibarıyla şüphesiz bütün kurumlara talimatlar verebilir. Ama emir kelimesinden saygıdan başka bir anlam çıkarmayın. Bu bizim kullandığımız bir lisandır. Sayın milletvekillerimiz de zaman zaman bunu kullanır. Ben Başbakanımıza vekalet ediyorum. Görevlerimi bilirim. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu makam itibarıyla hangi yetkilere sahip olduğunu bilirim. Şüphesiz sayın Cumhurbaşkanımızın, bir hükümet vekili, başbakan vekili olarak ne yapılması gerektiği konusunda düşüncelerini almak istedim. Günlük lisanımızda ’talimatlarını almak’ gibi kullanırız."
(İHA)