BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Bahçeli’den Gezi Parkı değerlendirmesi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında, Gezi Parkı olaylarını değerlendirdi ve hükümete eleştirilerde bulundu.<br/>...

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında, Gezi Parkı olaylarını değerlendirdi ve hükümete eleştirilerde bulundu.
Bahçeli, “Taksim’deki protestoların diğerlerinden farklı olduğu bir gerçektir. Başbakan ve partisi bu kez zora düşmüş ve tökezlemiştir. Taksim’deki eylem ve gösterilerin mesajları doğru okunmalıdır. Gerçekler derinlemesine analiz edilmelidir. Bunu en başta yapması gereken hükümettir” dedi.
Olayları Erdoğan’ın bu noktaya getirdiğini savunan Bahçeli, “Olayların esas nedeni, Başbakan’ın kuru inadıdır. Olan biteni sadece ağaç kesimine bağlamak, bir tarafı eksik bırakacaktır. Şüphesiz Taksim’de ağaçları kesmek olayları tetiklemiştir. Ancak meselenin gerisinde birikmiş öfke ve kızgınlar vardır. Başbakan başta doğan krizin kendisine yarayacağını düşünmüş ancak yanıldığı ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

"MHP BU EYLEMLERDE OLMAYACAK"
“Taksim’in hayat hakkını savunanlar her türlü övgüyü hak ediyor. Ancak insan ve doğa sevgisinden nasiplenmemiş terör gruplarının Gezi Parkı’na çıkması, eşyanın tabiatına aykırı bir durumdur” diye devam eden MHP lideri, Türkiye’yi küçük düşürecek hiçbir eylemin içinde olmayacaklarını, dolayısıyla bu eylemlere destek vermeyeceklerini söyledi. Herkesi olgunluğa ve sağduyuya davet eden Bahçeli, “Bölücü mihrakların sahneye çıktığı odaklarla nereye varılmak istenmektedir. MHP’nin şerefli isminin bu gruplarla anılması alçaklıktır” dedi.
(İHA)