BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.428,80
HABER /  DÜNYA

Rustavi’den nefes kesen gösteri

I. Uluslararası Samsun Müzik ve Sahne Sanatları Festivali kapsamında sahneye çıkan Gürcistan’ın dünyaca ünlü dans topluluğu “Rustavi”, sanat...

Abone ol

I. Uluslararası Samsun Müzik ve Sahne Sanatları Festivali kapsamında sahneye çıkan Gürcistan’ın dünyaca ünlü dans topluluğu “Rustavi”, sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.
Festivalin en etkileyici gecelerinden birine imza atan topluluk, muhteşem dansları ile izleyenleri büyüledi. Salonun tamamen dolu olduğu Atatürk Kültür Merkezi’ndeki dans gösterisini, davetlilerin yanı sıra çok sayıda Gürcü vatandaşı da izledi. Her dansa uygun farklı yerel kostümlerle izleyici karşısına çıkan toplulukta 40’a yakın dansçı sahne alırken, dansçılara 8 kişilik bir müzisyen topluluğu eşlik etti.

Osetya Düğün Dansı büyüledi
1968 yılında kurulduğu günden bu yana dünyada ve Türkiye’de birçok farklı sahnede dans eden topluluk, Samsun’da ise ilk kez sanatseverlerin karşısındaydı. Hareketli parçalardaki çarpıcı performanslarının yanı sıra sahnede kayarcasına dans eden topluluk, izleyenlerin nefesini kesti. Gösterilerine Batı Gürcistan’a özgü Alzharian Takımı ile başlayan Rustavi, Gürcistan’ın Dağlık Kesimi’nden “Svanetian”, “Mokhevian” ve “Mtiuluri” danslarını sundu. “Osetya Düğün Dansı” ise büyük ilgi ile izlendi.
(İHA)