BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.309,06
HABER /  EKONOMİ

TTNET dijital reklamcılıkta iddialı!

TTNET dijital reklamcılık pazarına Gezinti ile adım attı.

Abone ol

H.KÜBRA KOCAOĞLU
İNTERNETHABER / ANTALYA

TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya,  “Hedefimiz dijital dünyada daha fazla söz sahibi olmak ve erişim gibi temel iş alanlarımız dışında da iş ortaklarımızla birlikte değer yaratarak, dijital ekosistemin büyümesine öncülük etmek." dedi. 

 
TTNET'in Antalya Belek'te düzenlediği basın toplasında konuşan TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, dijital reklamcılıkta yeni bir başlangıç olan  "Gezinti" servisini tanıttı ve hedeflerini anlattı. Dijital ekosistemi büyütmek için farklı sektörlere yönelik çözümlerini tanıtan TTNET, iş ortağı PT Reklam ile sunduğu ve dünyada hızla büyüyen davranışsal hedeflemeli reklamcılığın bir örneği olan Gezinti servisi ile dijital reklamcılık sektörünün büyümesine katkı sağlamayı hedefliyor. 
 

GEZİNTİ NASIL ÇALIŞIYOR?

Reklam dünyasına yeni bir vizyon kazandıran, Türkiye internet ekosistemi içinde yer alan tüm paydaşlara fayda sağlayan Gezinti servisi ile dijital yayınları ziyaret eden kullanıcılara ziyaret ettikleri internet siteleri üzerinden davet gönderiliyor. Kullanıcılar, davet ekranı üzerinden Gezinti hakkında ayrıntılı bilgi alabiliyor ve eğer isterlerse Gezinti hizmetinden faydalanıyor. Gezinti servisine sadece davet ekranında “Evet” butonuna tıklayarak açık onay veren kullanıcılar dahil olabiliyor. Davete onay vermeyen ya da davet penceresini kapatmayı tercih eden kullanıcılar Gezinti servisine alınmıyor. Ayrıca kullanıcılar diledikleri anda servisten kolayca çıkabiliyor.

Gezinti, sahip olduğu özel teknoloji sayesinde kullanıcıların kimliklerini belirlemiyor ve anonim olarak bu hizmeti almalarını sağlıyor. Gezinti Servisi, hizmet almayı kabul etmiş kullanıcıyı tamamen anonim kılmak üzere oluşturulan, 24 haneli bir numara (RND -Random – Rastgele sayı üreteci numarası) atayarak bunu sağlıyor. Müşterinin kimliği asla bilinmiyor, saklanmıyor ya da kimseye açıklanmıyor. Kullanıcının ilgi alanları ile önceden belirlenen ilgi alanı kategorileri eşleştiriliyor. Böylece kişinin ziyaret ettiği internet sitelerinde ilgi alanlarına göre reklam görmesi sağlanmış oluyor.

GEZİNTİ VERGİSİNİ ÖDEYECEK

TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, dijital reklamcılık alanında da iş ortaklarıyla beraber büyüyeceklerini belirterek, kullanıcının isteğine ve açık onayına bağlı olarak sunulan servisin; kimlik bilgilerini belirlemeden, hassas içerik ve sayfaları hariç tutarak kullanıcıların ilgi alanlarına göre özel içerik ve reklam sunduğunu kaydetti. Kaya, Gezinti servisinin temel amacı; bilginin ve içeriğin her geçen gün hızla arttığı internet dünyasında kullanıcıların hayatını kolaylaştırmak, reklamverenlerin hedef kitleye daha doğru şekilde ulaşmasını sağlamak. Reklamverenler için hedef odaklı bir yaklaşım sunan Gezinti, bu özelliği ile reklam dünyasına da yeni bir vizyon kazandıracak, dijital reklamcılık sektörünün büyümesine katkı sağlayacak.

Her büyüklükteki internet sitesinin reklam alanlarından gelir elde etmesini ve yerel dijital yayınların reklam gelirlerini artırmasının da önünü açacak. Gezinti ile sunulan tüm reklam gelirleri Türkiye’de vergilendirildiği için bu servis ile Türkiye ekonomisine de katkı sağlanıyor. İnternet servis sağlayıcı tarafından verildiği için tüm diğer hizmetlerde olduğu gibi düzenleyici kurumlar tarafından denetlenebiliyor.” 

TTNET'LE TÜPLÜ TELEVİZYONLAR DA AKILLANIYOR!

Müşterilerinin hayatını zenginleştirecek servisleri birbiri ardına hayata geçirdiklerini aktaran Kaya konuşmasında, heyecan verici bir başka projeyi daha hayata geçirdiklerini, OTT TV cihazıyla televizyonlara beyin nakli yapacaklarını söyledi. Kaya, “OTT cihazları sayesinde tüm televizyonları internete bağlayarak, akıllı TV haline getiriyoruz” dedi. Kaya, cihazların gelişmiş özellikleri sayesinde, bütün televizyonlara internetten yayın alma özelliği kazandırdıklarını ve herkesin Tivibu Smart TV’nin uygulamasında yer alan dijital içeriğe istediği zaman ulaşabileceğini de açıkladı. 

TTNET olarak hem dijital ekosistemi büyütmeyi hem de bu ekosistemden daha fazla pay almayı hedeflediklerinin altını çizen Kaya, Nisan ayında iki e-ticaret sitesi ile e-ticaret alanına güçlü bir şekilde giriş yaptıklarını hatırlattı. E-ticaret platformlarının doğru adres olduklarını kısa sürede gösterdiğini kaydeden Kaya, 45 e-ticaret mağazası ile anlaşması olan okacabukaca.com sitesinde listelenmek için bir ay içerisinde 120’den fazla e-ticaret mağazasının kendilerine başvurduğunu ifade etti.