BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,67
ALTIN 2.529,05
HABER /  DÜNYA

Sağlık Bakanı ambulans göndermedi iddiasına cevap

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sosyal medyada hakkında çıkan, "Sağlık Bakanı olayların olduğu yere ambulans göndermedi" iddialarına cev...

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sosyal medyada hakkında çıkan, "Sağlık Bakanı olayların olduğu yere ambulans göndermedi" iddialarına cevap verdi.
Bakan Müezzinoğlu, Edirne Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yatırımcılarla, sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltı öncesi ülke gündemine dair açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, Taksim Gezi Parkı’nda başlayıp ülke geneline yayılan protesto gösterilerinin en kısa zamanda bitmesini ümit ettiklerini söyledi.
Yaşanan gelişmeleri ‘tatsız hadiseler’ olarak değerlendiren Müezzinoğlu, “Ümit ediyoruz ki sağduyu, milli menfaatler, birbirimizi daha iyi anlama ve birlikte yarınları planlama anlayışını merkeze alabilirsek, en kısa zamanda olayların bitmesini sağlarız. Burada önemli olan birbirimizi daha iyi anlayabilmek, birbirimize değer vermek. Birbirimizin algısını ayrıştıran değil; ortak hedefleri yakalayan bir anlayışı ortaya koymak lazım” diye konuştu. Müezzinoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:
“Tabii ki sivil toplum örgütleri veya demokrasilerde itiraz hakkı ve protesto hakkı vardır ama, yakma yıkma hadiselerinde topluma zarar verecek, ülkenin imajını zedeleyecek yanlışları yapmamak gerekir. İstanbul’da 17, Ankara’da 10 ambulansımız tahrip edildi. Halbuki bizim görevimiz sağlık sorunları olan vatandaşlarımıza gidip onlara acil hizmet vermek. Olayların en kısa zamanda sağduyulu bir merkeze dönmesini bekliyoruz. Önyargıları varsa onları da anlamaya çalışıyoruz. Ben sürecin soğukkanlılıkla atlatılacağına inanıyorum.”

"TERÖRİSTİ BİLE TEDAVİ EDİYORUZ"
Sosyal medyada kendisi hakkında çıkan iddialara da yanıt veren Müezzinoğlu, “Benimle ilgili dediler ki; ‘Sağlık Bakanı oraya ambulans göndermedi’ diye. Biz teröristi bile tedavi ediyoruz. Bizim görevimiz sağlık sorunu olan yerde acil hizmeti en kısa zamanda vermek” ifadelerini kullandı.
Medyadaki bazı haberlerin çarpıtıldığını kaydeden Müezzinoğlu, “Kamuoyunun akılcı ve doğru bilgiye ulaşacak kanalları izlemesini arzu ediyoruz” dedi. Olayların bilançosunu da açıklayan Müezzinoğlu, Hatay’da bir vatandaşın hayatını kaybettiğini ifade ederek, “Bunun dışında İstanbul’da ve Ankara’da bizim hastanelerimizde yoğun bakımlarda yatan 12 yaralımız var. Hastanede tedavi gören toplam 128 vatandaşımız var. Binin üzerinde ambulansla taşıdığımız hastamız var” bilgisini verdi.
Başbakan’ın tutumunun sert olmadığını da söyleyen Müezzinoğlu, açıklamasını şu cümlelerle sonlandırdı: “Sandık 10 ay sonra yine gelecek. O sandıkta bu millet bu tarzdan rahatsızsa, birçok partiyi süpürdüğü gibi, birçok lideri kenara ittiği gibi, rahatsızlığını ifade edeceği yer sandıktır. Erken seçim isteyebilirsiniz, o zaman erken seçim tartışılır, sandık beklenir.”
Müezzinoğlu açıklamalarının ardından, Edirne OSB’deki yatırımcılarla bir araya geldi.
(İHA)