BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Beyoğlunun dijital röntgeni

e-belediyecilik kavramına yeni bir boyut kazandıracak olan AKOS projesiyle, Beyoğlu'nun adeta 'dijital röntgeni' çekildi.

Abone ol

uygulamaya koyduğu ve çağdaş belediyecilik anlayışının önderliğini yapacak olan AKOS ( Akıllı Kent Otomasyon Sistemi ) projesi AK Parti İstanbul Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı törende tanıtıldı. Vatandaşların AKOS'tan faydalanmak için telefonla arayabileceği 'Çağrı Merkezi' ile yüzyüze yapılacak görüşme yaparak bilgi alabileceği resepsiyonun açılışı yapıldı.

BİLGİLER DEPOLANDI

Mahalleden sokağa, sokaktan binaya, binadan tek tek dairelere kadar her bilgiler tek bir veri tabanında toplanıldı. Binalarda yaşayanlarla ilgili kan grubuna varıncaya kadar bilgiler depolandı. 45 mahallede, 27 bin 894 bina , 131 bin 777 konut, 43 bin 132 işyeri 120 soruluk anketle tarandı. Kan grubuna varıncaya kadar bilgiler depolandı. Beyoğlu'na ait haritalarla Beyoğlu halkının bilgileri örtüştürüldü. AKOS ile önceden ortalama 2 iş günü içinde yapılan işlemler, 3 saniyede yapılabiliyor.

Açılış öncesi AKOS projesiyle ilgile teknik bilgiler, sistemin hazırlaycısı olan SAMPAŞ Başkanı Şekip Karakaya tarafından verildi. Beyoğlu Belediye Başkan Ahmet Misbah Demircan, projenin e-devlet uygulamalarının önemli bir ayağı olduğunu ifade ederek, "Akıllı Kent" projesiyle bürokrasiyi ortadan kaldıracaklarını, bundan sonra vatandaşların daha güvenli ve daha hızlı işlem yapabileceklerini söyledi. Başkan Demircan "Yapılan bu çalışma süresince bizimle birlikte olan Sampaş çalışanlarına ve tabi ki bu verilerin toplanmasında bizlerle güvenen vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise bilgi toplumuna geçiş, bürokratik devletten e-devlete geçişin en önemli uygulamalarından biri. Beyoğlu Belediyesi bu alanda bir öncülük yaptı. Teşekkür ediyoruz. Yapılan bu çalışma sayesinde bundan sonra vatandaşlarımız zamanlarının büyük bi kısmını Belediyede işlemlerini bitirmek için uğraşmayacak. AKOS vatandaşın hayat kalitesini artıran bir uygulama. Amacımız Türkiye ' yi 2010'da bilgi toplumuna taşımak. AKOS, bu adımlardan bir tanesi . Bu projelerle şeffaflığı sağlıyor, haksız rekabeti ortadan kaldırıyor.

Yapılan Konuşmaların ardından resepsiyon açılışıda digital ortamda yapılırken, uygulamayı ilk deneyen de Bakan Yıldırım oldu. Telefonla bir vatandaşı arayan Yıldırım kişi bilgilerini resepsiyonda bulunan digital ortamdan izleyerek vatandaş hakkında ki tüm bilgileri görebildi.