BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Beyazıt'ta öğrencilere müdahale

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde 28 Şubat sempozyumu protestosu gerginliği yaşandı.

Abone ol

İstanbul Üniversitesi Beyazıt yerleşkesinde bugün Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz'un da katılacağı belirtilen "İstanbul Üniversitesi 28 Şubat'la yüzleşiyor" etkinliği öncesi gerginlik yaşandı.

Etkinliğin düzenleneceği Güzel Sanatlar Bölüm Başkanlığı önünde toplanan öğrenciler , protesto gösterisinde bulundu. Güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri, basın açıklamasının ardından öğrencilerin dağılmasını istedi. Açıklamanın ardından dağılmayan öğrenciler içeri gireceklerini söyleyip slogan atmaya başladı. Ancak polis öğrencilerin önünde barikat kurarak içeri girmelerini engellemeye çalıştı. Uyarılara rağmen içeri girmekte direnen öğrencilere polis müdahale etti.

Kalkanlarla öğrencileri uzaklaştırmaya çalışan çevik kuvvet ekipleri ile öğrenciler arasında arbede yaşandı. Bunun üzerine polis öğrencilere biber gazı ve tazyikli su sıkarak müdahale etti. Müdahaleden bir süre sonra tekrar toplanan gruba polis TOMA aracıyla tazyikli su sıkarak müdahale etti.

Biber gazından etkilenen eylemciler fenalaşan arkadaşlarına limon ve sularla yadım etti. Bir süre daha çevrede bekleyen öğrenci gurubu daha sonra etkinliğin düzenlendiği bölgeden ayrıldı. Polis ekiplerinin bölgedeki güvenlik önlemleri devam ediyor.