BIST 10.175
DOLAR 32,37
EURO 34,70
ALTIN 2.400,46
HABER /  GÜNCEL

Türkeş ile Aysever'in olay Kürt diyaloğu

Tuğrul Türkeş CNN Türk ekranlarında Aykırı çıkışlar yaptı. Enver Aysever ile aralarında geçen Kürt diyaloğu herkesin dilinde.

Abone ol

GAZETECİLER.COM - İmralı görüşmeleri ile gündemin odağına oturan Kürt sorunu ve milliyetçilik tartışması CNN Türk ekranlarında devam etti. MHP'li Tuğrul Türkeş'in konuk olduğu Aykırı Sorular'a Enver Aysever ile konuğu arasındaki çarpıcı diyaloglar damga vurdu.

CNN TÜRK'TE ÇALIŞAN KÜRTLER
SÜREÇ İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR?


Hükümetin İmralı'da Abdullah Öcalan'la yürüttüğü görüşmeleri ihanet olarak değerlendiren Tuğrul Türkeş partisinin görüşlerini dile getirdi.  Hızını alamayan Türkeş, Aysever'e "CNN Türk'te çalışan Kürt kökenliler ne düşünüyor bu görüşmeler için bunu soruyor musunuz?" diye sordu. CNN Türk'te çalışan çok sayıda Kürt olduğunu belirten Enver Aysever, Türkeş'in Kürtlerden "Kürt kökenliler" diye söz etmesine vurgu yapınca ortaya ilginç diyaloglar çıktı.

KÜRT DİYALOĞU

Konuğunun sözlerine müdahale eden Enver Aysever söze girdi ve
-"Neden Kürt değil de Kürt kökenli diyorsunuz, Kürt demek yanlış mı?"
diye sordu.

Türkeş'in yanıtı ise;

-"Kürt diyelim ne olacak, gönlünüzü alalım. Türk vatandaşı bunlar öyle oldukları için öyle diyorum, çünkü Kürt kökenli Türk vatandaşı denir, Amerikalıya da gözleri çekikse Çinli demiyoruz, Amerikalı diyoruz. buranın adı da çok şükür Türk ben de Türk diyorum." şeklinde oldu.

"CNN TÜRK ADINDAKİ TÜRK'Ü
ÇIKARTACAK MI?"


Türkeş, "ben size bir soru sorayım" diyerek Enver Aysever'i bir hayli şaşırttı:

-"Sizin adınız değişecek mi peki, CNN Türk adındaki Türk'ü değiştirecek misiniz? Türkiye'nin adının değiştiği yerde sizin de bir şeyler yaparsınız artık"

Türkeş'in bu sorusuna Aysever "Türkiye'nin adı değişti de bizim mi haberimiz yok?" diyerek cevap verdi.