BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,67
ALTIN 2.411,67
HABER /  EKONOMİ

Çalışanlar bu habere çok sevinecek

Çalışanlar için Yargıtay'dan emsal olabilecek bir karar çıktı.

Abone ol

Yargıtay; işe iade davasını kazanan ama boş masada oturmak zorunda bırakılan çalışanın tazminat davasını haklı buldu.

Yargıtay 22. Hukuk Dairesi, işe iade davasını kazanan kişinin, boş bir masada iş verilmeden oturtulması gerekçesiyle, işine başlatılmadığını savunarak açtığı kıdem, ihbar ve işe başlatmama tazminatı davasını reddeden yerel mahkeme kararını bozdu.

Bursa'da insan kaynakları sorumlusu olarak çalıştığı işyerinden çıkarılan kişi, işe iade davasını kazandı. Kararın ardından işyerine başvuran davacı, boş bir odada tek başına bırakıldığını, iş verilmediğini, gerçek bir işe iadenin söz konusu olmadığını savunarak, fark, kıdem, ihbar tazminatları, işe başlatmama tazminatı ile boşta geçen süre ücretine ilişkin alacaklarının ödenmesi için dava açtı.

BİLİRKİŞİ KARAR VERECEK

Bursa 2. İş Mahkemesi, işçinin işe başlatılma talebini samimi bulmayarak davayı reddetti. Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay 22. Hukuk Dairesi'nin gündemine geldi. Yerel mahkemenin kararını bozan Yargıtay kararında şöyle denildi: "Davacının boş bir masada oturtulup iş verilmemesi eski işine aynen başlatıldığından söz edilemez. Bilirkişi incelemesi yaptırılarak sonucuna göre bir karar verilmelidir