BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,74
ALTIN 2.410,46
HABER /  GÜNCEL

IKEA'da at eti skandalı sosise de sıçradı

Ikea'nın sattığı 'Kötbullar' adlı köftenin içinde at eti bulunduğunun açıklanmasından sonra firma sosis satışını da durdurdu

Abone ol

Ikea'nın sattığı "Kötbullar" adlı köftenin içinde at eti bulunduğunun yapılan testler sonucunda kesinlik kazanmasının ardından firma son olarak beş ülkede sosis satışını da durdurdu.

İsveç Gıda Denetleme Kurumu, Çek Cumhuriyeti'ndeki ilk alarmın iki gün ardından Ikea'nın İsveç'in Lidköping kentinde bulunan tedarikçisinden gelen yeni örneklerde de yüzde 1 ila 10 oranında at eti tespit edildiğini doğruladı.

TÜRKİYE'DEKİ ÜRÜNLERDE VAR MI?

IKEA, skandalın patlak verdiğinde Türkiye'deki ürünlerin güvenli olduğunu açıklamıştı. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"IKEA Türkiye mağazalarında yer alan restoranlarda satışa sunulan köfte ve sosis ürünlerinin tamamı, hizmet vermeye başladığımız günden bu yana Türk Gıda Kodeksi’ne uygun şekilde yüzde 100 dana eti olmakta olup, yerli tedarikçilerden temin edilmektedir.

IKEA Türkiye, halihazırda hijyenik ve sağlıklı üretim yapısıyla bilinen ‘Pınar Et’ ile çalışmaktadır. Yurtdışında yayınlanan haberlerin de IKEA Türkiye ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır."