BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,69
ALTIN 2.415,03
HABER /  POLİTİKA

İşte Kandil'e mektup görünen BDP'liler

Kandil mektubunu kim götürecek diye tartışılıyordu. BDP mektubu alıp Kuzey Irak'a gitti. İşte mektubu götüren BDP'liler.

Abone ol

İNTERNETHABER - Abdullah Öcalan'ın İmralı Adası'ndan Kandil için yazdığı mektubu kimin PKK'ya ileteceği merak konusuydu. Önce Ahmet Türk'ün adı ortaya atıldı, sonra da Sırrı Süreyya Önder'in. Ortaya çıktı ki mektubu bir kişi değil bir heyet götürüyor.

Hava yoluyla Kuzey Irak'ın Süleymaniye kentine giden Kandil'e mektup heyetinde şu isimler yer alıyor;


PERVİN BULDAN DA AVRUPA'YA ÇIKTI

İmralı görüşme heyetinde yer alan BDP'li Pervin Buldan da Brüksel'e gitti.

Buldan, Öcalan'ın yazdığı mektubun Brüksel'e gittiği belirterek, "Görüşme yapıp döneceğim" dedi.


Selahattin Demirtaş (BDP eşbaşkanı)
Gültan Kışanak (BDP eşbaşkanı)
Ahmet Türk (DTK eşbaşkanı)
Aysel Tuğluk
Altan Tan (BDP Diyarbakır Milletvekili)
Sırrı Süreyya Önder (BDP İstanbul milletvekili)

PKK'LILARA MEKTUBU VERECEKLER

Türkiye saatiyle 03.30 sıralarında Süleymaniye kentine vatan BDP heyeti, uçak korkusu olduğu için Habur Sınır Kapısı'ndan Kuzey Irak'a geçen Sırrı Süreyya Önder ile havaalanında buluştu. Önder ve heyet daha sonra konaklayacakları otele geçti.

Heyetin bugün bazı görüşmelerde bulunacağı, ardından Kandil'e geçerek İmralı'dan getirilen mektubu PKK'lılara teslim edecekleri öğrenildi.

ERBİL'E DE GİDEBİLİRLER

Kuzey Irak'a gitmeden önce havaalanında açıklama yapan Selahattin Demirtaş, "Programımızın gidişatına göre Erbil ziyareti de olabilir. Burada, Kürdistan hükümeti ve değişik partilerin temsilcileriyle bir araya geleceğiz. Karşılıklı değerlendirmelerde bulunacağız. Bir iki gün içerisinde çalışmalarımızı tamamlayıp geri döneceğiz" demişti.