BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Beşiktaş'ta korkutan yangın

Beşiktaş'ta madde bağımlılarının kaldığı 2 katlı tarihi ahşap binadaki yangın mahalleyi sokağa döktü.

Abone ol

Beşiktaş'ta 2 katlı ahşap binadaki yangın mahalleyi sokağa döktü. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangın nedeniyle bir otomobil de tamamen kullanılamaz hale geldi.

Beşiktaş'ta madde bağımlısı kişilerin kaldığı ileri sürülen 2 katlı ahşap binada yangın çıktı. Kısa sürede yan binalara da sıçrayan yangın nedeniyle mahalle sakinleri sokağa döküldü. İtfaiyenin söndürdüğü yangında ölen ya da yaralanan olmadı.

Beşiktaş Abbasağa Mahallesi Nardenk Sokak 38 numarada bulunan ve madde bağımlısı şahısların kaldığı iddia edilen 2 katlı ahşap binada saat 01.00 sıralarında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, bütün binayı sardı. Yükselen alevleri gören vatandaşlar, durumu hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Gittikçe büyüyen alevler, itfaiye olay yerine ulaşmadan bitişikteki binalara da sıçradı.

Yangını farkeden vatandaşlar, evlerinde uyuyan komşularını da zillerine basarak uyardı. Mahalle sakinleri büyük panik yaşayarak kendilerini dışarı attı. Yangının kendi binalarına da sıçradığını gören vatandaşlar, ne yapacaklarını bilemez halde sağa sola koşuşturmaya başladı. Sokak üzerinde bulunan 2 otomobil de alev alarak yanmaya başladı.
Olay yerine ilk olarak Beşiktaş itfaiye ekipleri ulaştı. Sokakların dar olması ve park edilen otomobiller nedeniyle itfaiye araçları sokağa girmekte zorlandı. Beşiktaş itfaiyesinin müdahalesi yetersiz kalınca yangın adresine çevre ilçelerden takviye ekipler sevk edildi. Birçok itfaiye aracı sokağa giremedi.

Mahalle sakinleri ise tarihi ahşap binada sürekli madde bağımlısı şahısların kaldığını ve şikayet etmelerine rağmen gerekli güvenlik önleminin alınmadığını iddia etti. Mahalleli, "Önlem alınması için birilerinin ölmesi mi lazım?" diye yetkililere tepki gösterdi.

İtfaiyenin yaklaşık 2 saatlik müdahalesiyle söndürülen yangında 2 katlı ahşap bina tamamen enkaza döndü. Yangının sıçradığı 3 apartmanda da maddi hasar meydana geldi. Alev alev yanan ve zaman zaman patmalaların da meydana geldiği Celal Erdem'e ait otomobil ise tamamen yandı. Yangında bir otomobilde de kısmen yanma oldu.

Yanan binada oturan madde bağımlısı şahısların eşyalarını alarak binayı terkettiği ve giderken de vatandaşlara, "Şeytan kovdu gidiyoruz" dedikleri ileri sürüldü.

Vatandaşlar, madde bağımlısı şahısların terketmeden önce binayı ateşe verdiğini iddia etti. Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.