BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Beşiktaşta golün adı: Bobo

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Bobo, attığı gollerle siyah-beyazlı takımı zirveye taşıyor.

Abone ol

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Deivson Rogerio Da Silva ''Bobo'', attığı gollerle siyah-beyazlı takımı Turkcell Süper Lig ve Fortis Türkiye Kupası'nda zirveye taşıyor.

Bobo, Beşiktaş'ın bu sezon lig ve kupada en golcü futbolcusu olarak dikkat çekiyor.

Beşiktaş Kulübü'nün geçen sezonun devre arasında Brezilya'nın Corinthians Kulübü'nden kiralık olarak renklerine kattığı, bu sezon başında da bonservisini alarak, 2010 yılına dek sözleşmesini uzattığı 22 yaşında ve 1.86 metre boyundaki Bobo, siyah-beyazlı takıma gol yollarında önemli katkı yapıyor.

RESMİ MAÇLARDA TOPLAM 27 GOL ATTI
Attığı ve attırdığı gollerin yanı sıra sergilediği oyunla da Beşiktaş taraftarının sevgilisi haline gelen Bobo, siyah-beyazlı forma altında resmi maçlarda toplam gol sayısını 27'ye çıkardı.

Yarım sezon oynadığı 2005-2006 sezonunda Turkcell Süper Lig'de 5, Fortis Türkiye Kupası'nda da 4 kez rakip fileleri havalandıran Bobo, bu sezon ise şimdiye dek ligde 10, kupada ise 6 golle takımının en golcü ismi olurken, UEFA Kupası'nda da 2 kez gol sevinci yaşadı.

DERBİLERDEKİ GOLLERİ
Beşiktaş'ın yükselen değeri Bobo, bu sezon derbi maçlarda attığı gollerle de dikkat çekiyor.

Brezilyalı futbolcu, bu sezon lig ve kupada siyah-beyazlı takımın ezeli rakipleri Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor filelerini havalandırmayı bildi.

Turkcell Süper Lig'de siyah-beyazlı takımın her 2 maçı da 3-2 yitirdiği Trabzonspor maçlarında birer kez bordo-mavili fileleri havalandıran Bobo, Beşiktaş'ın 2-1 kazandığı ligdeki Galatasaray maçında sarı-kırmızılı takıma 1 gol kaydetti.

Bobo son olarak, dün geceki kupa maçında Fenerbahçe'ye attığı golle takımını galibiyete taşırken, Trabzonspor ve Galatasaray'ın ardından, sarı-lacivertli takımı da boş geçmemiş oldu.

BİYONİK ADAM
17 Mart'ta sol diz dış yan bağlarındaki parçalı menisküs yırtığı nedeniyle ameliyat olan Bobo, 7 Nisan'da Çaykur Rizespor ile yapılan lig maçının ikinci yarısında, yani operasyon tarihinden tam 22 gün sonra oyuna dahil oldu.

Brezilyalı futbolcu, Fortis Türkiye Kupası'nda dün Fenerbahçe ile yapılan yarı final ilk maçında yine sonradan oyuna girip, 82. dakika attığı golle takımını 1-0'lık galibiyete taşıdı ve tur için avantajlı skor elde etmesini sağladı.