BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.431,41
HABER /  GÜNCEL

Beşiktaş Kayseri Erciyesspor maç sonucu - golleri ve geniş özeti 31 Ocak 2014

Spor Toto Süper lig'in 19. haftasında Beşiktaş ile Kayseri Erciyesspor karşılaştı.

Abone ol

Spor Toto Süper lig'in 19. haftasında Beşiktaş, Kayseri Erciyesspor'u ağırladı. Gol düellosu şeklinde geçen mücadeleyi Beşiktaş 3-2 kazanarak 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı. 

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadeleyi Beşiktaş, Fernandes, Gökhan ve Oğuzhan'ın golleriyle 3-2 kazandı. Kayseri Erciyesspor'un golleri ise Mangane ve Vleminckx'ten geldi.
Bu galibiyetle Beşiktaş puanını 33'e çıkarırken Kayseri Erciyesspor ise 12 puanda kaldı.
Karşılaşmaya iki takım da mutlak 3 puan parolası ile çıktı. İkinci yarıya Trabzonspor beraberliğiyle başlayan ve Kasımpaşa maçının tekrar edilecek olması nedeniyle bir maçı eksik olan Beşiktaş zirve yarışından uzaklaşmak istemiyordu. Üst üste 6 maç mağlup olan, düşme potasına demir atan Kayseri Erciyesspor ise yeni bir sayfa açmak adına 3 puana muhtaçtı.

Ligde zor günler geçiren Kayseri Erciyesspor, Beşiktaş karşısında sahaya daha konsantre olmuş bir durumda çıktı. İlk dakikadan itibaren rakip yarı alana yerleşen Kayseri Erciyesspor'a Beşiktaş savunması geçit vermedi. 

İlerleyen dakikalarda Beşiktaş orta alanda üstünlüğü ele alsa da bunu rakip ceza sahası çevresinde üretkenliğe dönüştüremedi. Kanatlardan pozisyon üretemeyen Beşiktaşlı oyuncular rakip savunmayı ortadan yüklenerek ve şut çekerek delmeyi denedi. Siyah-beyazlılar, formda Almeida'nın arkasında Fernandes ve Oğuzhan ile etkili olmaya çalışsa da Erciyes'in kalabalık defans anlayışı bu tehlikenin önüne geçti.
Kayseri Erciyesspor'un yetersiz savunması sürekli aşmaya çalışan Beşiktaş ilk yarının sonlarında Manuel Fernandes ile golü buldu.

İlk yarıya 1-0 yenik kapatan Kayseri Erciyesspor'da Hikmet Karaman ilk hamlesini Björn Vleminckx'i oyuna alarak yaptı. Kayseri Erciyesspor ikinci 45. dakikaya şanssız başladı. Konuk ekip henüz ilk dakikada Murat Yıldırım ile direğe takıldı.
Erciyesspor'un savunmadaki zayıflığını bu devrede de iyi kullanan Beşiktaş, Gökhan Töre ile farkı 2'ye çıkardı. 
 
Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş'ın golleri arka arkaya gelmeye başladı. Beşiktaş'ta Gökhan Töre'den 4 dakika sonra sahneye çıkan isim genç Oğuzhan oldu ve farkı 3'e çıkardı. 

3-0'la iyice rahatlayan Beşiktaş, hızını ekonomik kullanmaya başladı. Rakibinin bu duraklamasını avantaja çevirmek isteyen Kayseri Erciyesspor, Mangane ile farkı 2'ye indirdi. 
 
Karşılaşmanın kalan dakikaları karşılıklı ataklarla geçilirken Kayseri Erciyesspor 89. dakikada oyuna ikinci yarı dahil olan Vleminckx farkı 1'e indirdi. 
 
Kalan dakikalarda Kayseri Erciyesspor'un çabaları sonuç vermedi ve mücadele Beşiktaş'ın 3-2'lik üstünlüğüyle sona erdi.  
 
SPOR HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN