BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.398,91
HABER /  SPOR

Beşiktaş finale adını yazdırdı

Beşiktaş normal süresi 4-4 biten hazırmık maçında Vitesse'i penaltı atışları sonunda 8-6 yenerek finale adını yazdırdı

Abone ol

Denizli, sahaya takımdan göndermeyi düşündüğü Erhan, Erkan gibi oyunculara şans vererek sahaya çıktı. Ferrari'nin yokluğunda "sos" veren kademe anlayışının bir yansıması olarak önce baraj hatasıyla 5'te Hofs frikik atışıyla skoru 1-0 yaptı. 17'de İbrahim Kaş'ın yaptırdığı penaltıyı Sinan Kaloğlu gole çevirdi.

2-0. Siyah-Beyazlı oyuncuların yorgun ve dağınık gözüktüğü maçta Tello 25'te frikikten skoru 2-1'e taşıdı. 36'da Ekrem çizgiye inip çıkardı, Nihat geriden gelip çaprazdan şık bir vuruşla skoru 2-2 yaptı. 43'te ikinci topun sahadaki varlığını ve Siyah- Beyazlı oyuncuların hatasını fırsat bilen Vitesse, Onur Kaya ile ilk yarıyı 3-2 kapattı.

İkinci Ramazan ilk kez kaleye geçerken Beşiktaş'ın 3- 3'lük skoru ikinci yarı oyuna giren Tabata ve Bobo'nun hareketli futbolu sonucu değil hakemin uydurma bir penaltı kararıyla geldi. Bobo penaltıyı gole çevirdi ve 70'de skoru 3-3 yaptı. Beşiktaş aradığı golü 88'de Nihat'ın sağ çaprazdan ortası rakibe çarpıp ağlara gidince şansıyla buldu: 4-3.


Özel maçta Verhaegh'e kırmızı kartı göstererek maçın önüne geçen Burak Astar 2. hatalı kararıyla skoru dengeledi. 90+2'de Nilson skoru 4-4'e yaparak maçı penaltılara taşıdı.

Penaltı atışlarında Ramazan sahneye çıktı. Stevanoviç, Bobo, Tabata, Plium, Tello, Necip'in gole çevirdiği penaltı atışlarına karşılık yeni kaleci Ramazan, Pröpper ve Domingues'in şutlarını kurtararak Beşiktaş'ı finale taşıyan isim oldu.