BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  EKONOMİ

Berat Albayrak'tan tanzim açıklaması ilk kez duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tanzim satışların fikir babasını ilk kez açıkladı

Abone ol

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, özel bir televizyon kanalında ekonomi gündemine dair önemli açıklamlarda bulundu. 31 Mart yerel seçim sonrası yeni bir kur saldırısı olup olmayacağına ilişkin Albayrak, bunun iki taraflı bir süreç olduğunu söyledi.

Bir kesimin sürekli ‘Bu bakan çok biliyor” şeklinde eleştiriler yaptığını belirten Albayrak "Farklı mecralarda kötücü yaklaşımla yapılan bir operasyonun parçası olarak bu kampanya devam ediyor” dedi.

Seçimden sonra ekonomik göstergenin daha da iyi olacağını dile getiren Albayrak “ Eğer zaten Türkiye'ye yönelik resim bu kadar kötüyse niye seçimden sonrayı beklesin? Tam tersine seçimden sonra seçimden sonra ekonomik göstergeler çok daha iyi olacak” diye konuştu.

İŞSİZLİK
Artan işsizliğe de değinen Albayrak, şubat ve mart aylarının daha iyi geçeceğini söyledi.

Ekonomide bir de psikolojik boyut olduğuna dikkat çeken Albayrak, konuşmasına şöyle devam etti:  "7 TL'den dolar alanlar 10 TL'yi bekliyordu. Ancak şimdi 5 TL'ye indi. Trend aşağı yönde ilerledikçe, bu havayı bozup tersine çevirmeye çalışanlar bu söylentileri yayıyor. Tüm süreçlerin Türkiye'ye çok ağır bedelleri oldu. Eski Türkiye bir nezleden ne hale düşerken biz savaştayız… Bütün bunlara kıyasen Türkiye o kadar güçlü bir bilanço oluşturmuş ki bunlardan minimum derecede etkilenecek bir alt zemin oluşturmuş.

TANZİMİN FİKİR BABASI
Ocağın son iki haftasında koordineli bir hareketlilik var. Bahanesi ne seralar, fırtına, yağmur. 6-7 liralık biber 20-25 liraya nasıl çıkar bir anda. Hale baktığımızda firmaların, siyasi noktadaki uyum oluşturduğu noktalar bizi bir yere götürdü. Bu süreç neyi doğurdu? Tanzim fikrinin babası Cumhurbaşkanımızdır. Stratejik alanlarda devlet olmak zorunda."