BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.507,72
HABER /  GÜNCEL

Berat Albayrak açıkladı : Türkiye 2023'te en büyüğü olacak

22. Dünya Petrol Kongresi devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin doğalgaz depolama alanında bölgenin en büyüğü olacağını söyledi. Tarih olarak da 2023 senesini verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve beş gün sürecek 22. Dünya Petrol Kongresi’ne katıldı. Kongrede konuşan Bakan Berat Albayrak, Türkiye'nin ev sahibi olmasının büyük onur olduğunu söyledi.

Kongrenin bugünkü Başkanlık Seremonisine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucıc, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve çok sayıda ülkenin temsilcisi katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin enerji alanındaki yatırımlarına ilişkin flaş açıklamalar yaparken Türkiye'nin 2023 yılında bölgesinde bir numara olacağını söyledi. İşte Berat Albayrak'ın açıklamaları;

2023'TE EN BÜYÜĞÜ OLACAĞIZ
-"Doğalgaz iletim şebekemizin günlük taşıma kapasitesini 190 milyon metreküpten 300 milyon metreküpe, takip eden iki yıl içinde de 400 milyon metreküpe çıkaracağız. 2023 yılı itibarıyla 11 milyar metreküplük doğalgaz kapasitesine ulaşarak bu anlamda bölgedeki en büyük kapasiteye sahip ülkelerden biri olacağız"

TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK ONUR
-"Böyle bir kongreye ev sahipliği yapmak Türkiye için büyük onurdur. Milli enerji ve maden politikasını hayata geçirdik. Arama ve üretim faaliyetleri ekseninde denizlerimizde petrol ve doğalgaz aramalarına yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Sismik araştırmaların ardından keşif ve sondaj çalışmalarına önümüzdeki dönemde yoğun bir mesai harcayacağız.

DOĞALGAZDAKİ HEDEF
-"Doğalgaz sektöründe 2 temel hedefimiz var. Birincisi altyapımızı geliştirmek, ikincisi uzun dönemli işbirliklerini artırmak. Dünya doğalgaz piyasasında yaşanan değişiklikleri yakalamak için LNG kapasitemizi artırıyoruz. İlaveten doğalgaz sektöründe arz güvenliği ve çeşitliliğini artırmak için çalışıyoruz.

Bakan Albayrak'ın konuşmasının ardından program, enerji hakkında hazırlanan bir görsel şovla devam etti.

BARİSOV: DAĞITIM MERKEZİ BALKANLAR OLACAK

Daha sonra kürsüye çıkan Bulgaristan Cumhurbaşkanı Boyko Borisov, "Gelecekte Avrupa'nın gaz dağıtım merkezinin Balkanlar olacağını biliyoruz. En büyük uluslararası firmalar Karadeniz sularında faaliyet gösteriyor. Avrupa'ya buradan doğalgaz verme şansımız olacak" dedi.