BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'cülerin rehin aldığı işletmeci: Paspas gibi dövdüler

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Çengelköy'de, darbeciler tarafından iş yeri basılarak rehin alınan tarihi Çınaraltı Çay Bahçesinin işletmecisi Fikret Morgül, o gece yaşadıklarını AA'ya anlattı

Abone ol

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında çok sayıda kişinin şehit edildiği ve yaralandığı Çengelköy'de, darbeciler tarafından iş yeri basılarak rehin alınan tarihi Çınaraltı Çay Bahçesinin işletmecisi Fikret Morgül, "Bizi en çok rahatlatan şey selalardı. Selalar susmadığı sürece 'bunlar başarılı olamadılar' dedik. Sabah olunca bizi serbest bıraktılar, kaçıp gittiler. Hiç korku yaşamadım." dedi.

Çengelköy'de sabaha kadar darbecilere karşı verilen mücadelede semt karakolunu korumaya çalışırken birçok arkadaşını şehit veren Morgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aradan bir yıl geçmesine rağmen 15 Temmuz'u unutamadığını söyledi.

O gece darbe girişiminde bulunan FETÖ'cü askerlerin vatandaşlara ateş açacağını düşünmediklerini ancak yanıldıklarını dile getiren Morgül, çöp konteynerlerini barikat yapan darbeci askerlerin ateş açarak semt karakoluna ilerlemeye çalıştığını ifade etti.

Bunun üzerine mahalledeki vatandaşların telefonlara sarılarak yakınlarını Çengelköy'e çağırdığını, böylelikle bölgede ciddi bir yoğunluk oluştuğunu vurgulayan Morgül, vatandaşların kalabalıklaşması üzerine askerlerin karakola arkadan giriş yapmayı denediğini ancak başarısız olduğunu anlattı.

PASPAS GİBİ DÖVDÜLER

Kendisinin de o gece iş yerinde rehin alındığını belirten Morgül, "Saat 02.00 gibi FETÖ'cü askerler ateş açmaya başlayınca insanlar iyice dağıldı. O arada ben dükkana geçtim. Üstüm hep kandı, üstümü değiştirecektim. Bir şeyler olacaktı, kanlı elbiselerle bunların eline düşersek bizi öldürebilirlerdi. Tam üstüme bir şeyler giydim ki askerler dükkanı bastı ve bizi esir aldılar. Sonra getirdiler karakolun önünde caddeye yatırdılar. Belki 70-80 kişi oluşmuştu orada. Sabaha kadar sokakta buldukları, yakaladıkları herkesi getirdiler burada paspas gibi dövdüler." diye konuştu.

Morgül, bölgedeki darbeci komutanın vatandaşları, "Bizim inimize girecekti, hadi bakalım girecek in bulabilecek mi?" diyerek darbettiğini söyledi.

O GECE BİZİ EN ÇOK RAHATLATAN ŞEY SELALAR OLDU

Morgül, darbe girişimindeki örgüt üyelerinin iş yerini adeta sebil olarak kullandığını, dolapta ve kafede ne varsa tek kuruş vermeden yediklerini ve karşı çıktığında da kendisine, "Yürü, dükkanın mı var senin? İhtilal olmuş sen dükkanından bahsediyorsun." diyerek tepki gösterdiklerini aktardı.

Darbeci komutanın sabaha karşı gelen bir telefon karşısında sinirlendiğini, ardından da bölgeden uzaklaşmaya çalıştığını ifade eden Morgül, "O gece bizi en çok rahatlatan şey selalardı. Selalar susmadığı sürece 'bunlar başarılı olamadılar' dedik. Sabah olunca bizi serbest bıraktılar, kaçıp gittiler. Hiç korku yaşamadım. Yanımdaki eleman 'bir şey verin de bunlarla çatışalım' diyordu. Çocuk gitti göğüsüne isabet eden mermiyle yaralandı." diye konuştu.

DÜNYA TÜRK MİLLETİNİN TOPLA TÜFEKLE BASTIRILAMAYACAĞINI GÖRDÜ

Darbelere artık Türk milletinin taviz vereceğini düşünmediğini vurgulayan Morgül, şöyle devam etti:

"O gün biz sokakta kimlerle beraberdik? Hiç beklemediğimiz gençler, tanımadığımız gençler canla başla darbecilere karşı durdu. O gece Çanakkale ruhu yaşandı burada. Dünya, Türk milletinin topla tüfekle bastırılamayacağını gördü. Onlar birkaç kişiyi vurdum mu gerisi dağılır gider diye düşündüler ama yanıldılar. Yere düşen her insanın arkasından yüzlerce insan meydana geldi. Çengelköy'de insanlar mermiden, karşının gücünden korkmuş olsa bu kadar ölü olmazdı. Bizim insanımızın bundan sonra böyle bir olaya taviz vereceğini düşünmüyorum."

"Bir olumsuzluk yaşadık ama devletimize güvenimiz var. Allah'ın izniyle devletimiz bunun üstesinden gelecektir. Vatandaş sokakta görevini yaptı, devlet de kanun önünde görevini yapacaktır. Devletimize ve milletimize güvenimiz biraz daha arttı. Vatandaş kendi arasında şunu söylemeye başladı. Demek ki güvenilir bir liderimiz olursa arkasında dururuz. Geçmişte birileri 'arkadaşlar sokağa çıkın' deseydi belki insanlar çıkmayabilirdi." diyen Morgül, artık liderine güvenen milyonlarca insanın sokağa çıkabildiğini herkesin gördüğüne dikkati çekti.

Morgül, devlete karşı suç işleyenlerin ceza alması gerektiğine işaret ederek, "Bunların yurt dışı ayaklarının kırılması için lobi çalışmaları yapılması lazım. Yurt dışındaki faaliyetlerine set koymak gerektiğine inanıyorum." diye konuştu.