BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Belediye mezbahası yenilendi

Yetkilileri, 900 metrekare alan üzerine kurulu olan mezbahanın, tadilatın ardından hemen faaliyete geçtiğini belirttiler.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Mezbahalar Şube Müdürlüğü yetkilileri, 900 metrekare alan üzerine kurulu olan mezbahanın, tadilatın ardından hemen faaliyete geçtiğini belirttiler.

Tesise ilave olarak 45 metrekare idari bina ile bağırsakhane inşa edildi. Mezbahanın soğuk hava odaları ve kesim salonunun duvarları seramik ile kaplandı. Islak zeminlere poliüretan özellikli hijyenik malzeme döşenirken, eskiyen doğramalar PVC olarak değiştirildi. Kesimhane binasının çatısına su yalıtımı yapıldı. Ayrıca dış mekanda hayvanlar için padokta iniş rampası hazırlandı.

Mezbahanın en sağlıklı koşullarda hizmet vermesinin amaçlandığını hatırlatan Büyükşehir yetkilileri, mezbahaya giriş çıkış yapan araçlar için dezenfekte havuzu oluşturulduğunu ve tesisin avlusuna parke taşı döşenmesi ile çevre düzenlemesi çalışmalarının da tamamlandığını bildirdi.

1. SINIF YENİ MEZBAHA YOLDA

İzmir Büyükşehir Belediyesi; Urla, Bayındır, Selçuk ve Halilbeyli mezbahalarında kesim, muayene ve denetimlerine devam ediyor. Menemen, Aliağa, Foça ve Çiğli bölgesinin kesim hizmetini karşılayacak olan 1.sınıf mezbahanın Türkeli mevkiinde kurulması için projelendirme ve Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu hazırlanması için çalışmalar sürüyor. Bayındır mezbahasının da tadilata alınarak daha iyi koşullarda hizmet vermesi için ihale süreci devam ediyor.

Yetkililer, 2010 yılının ilk dört ayında 4 bin 13 adet büyükbaş, 2 bin 173 adet küçükbaş hayvanın kesim ve kontrolünün gerçekleştirildiğini belirtiler. 2009 yılında ise 20 bin 11 adet büyükbaş, 22 bin 509 adet.küçükbaş olmak üzere toplam 42 bin 520 adet hayvan kesim ve kontrolleri yapılmıştı.