BIST 10.608
DOLAR 32,22
EURO 35,14
ALTIN 2.427,81
HABER /  GÜNCEL

Bebeğini camdan atmakla suçlanıyor

Yeni doğmuş bebeğini camdan atarak öldürmek suçundan müebbet hapse mahkum olan Feride Kızıltaş'ın davası 'eksik soruşturma' gerekçesiyle bozuldu

Abone ol

Yeni doğmuş bebeğini balkondan atarak öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapse çarptırılan 25 yaşındaki Feride Kızıltaş’ın davası, Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından “eksik soruşturma” gerekçesiyle bozuldu.

Daire, “bebeğin canlı doğup doğmadığı ve kesin ölüm sebebinin tespii için raporların Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu’na gönderilmeden davanın karara bağlandığını, belirtti. Kızıltaş’ın davası şimdi sil baştan görülecek.

OLAY NASIL GELİŞTİ?

 Feride Kızıltaş, 2006’da Abdülbasit Kızıltaş’la evlendi. Aralarında sorun yaşayan iki aile çocuklarının bir araya gelmesine izin vermedi. Feride Kızıltaş hamile olduğunu bol elbiselerle ailesinden gizledi. Kürtaj olmak için yasal süreyi geçiren Kızıltaş, 10 Aralık 2006’da banyoda bebeğini dünyaya getirdi, ancak şeker ve astım hastası olduğu için doğumdan sonra bir süre baygın kaldı. İddiaya göre, kendine geldiğinde bebeğin hiç ses çıkarmadığını görünce ölü doğduğunu düşünen Kızıltaş, göbek kordonunu eliyle koparıp bir beze sardığı bebeği, poşete koyup 3’üncü kattaki evlerinin camından attı.

2 RAPOR 'CANLI' DİYOR

Davayla ilgili Adli Tıp Morg İhtisas Dairesi’nce verilen ilk raporda, “bebeğin zamanında ve canlı doğduğu, göbek kordonunun boynuna dolandığı, ölümünün kafa ve karın travmasına bağlı iç kanama ve beyin kanamasıyla meydana geldiği” belirtildi. Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Sermet Koç imzalı ikinci raporda ise, bebekte saptanan pnömoni (zatürre) bulgusunun doğum öncesi bebek ana rahmindeyken mevcut olduğu, bebeğin canlı doğduğu görüşlerine yer verildi.