BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Bebeğe tecavüz Mecliste

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, tecavüze uğrayan bebeğin durumunu meclise taşıdı

Abone ol

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, cinsel istismara, tecavüze ve fiziksel şiddete maruz kalan 17 aylık bebeğin durumunu, Meclis gündemine getirdi. Arıtman, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, bebeğe yönelik şiddetin ardından gözaltına alınan annenin, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını anımsattı.

Bakanlığın bu karara itiraz ederek, annenin tutuklanmasını isteyip istemeyeceğini öğrenmek isteyen Arıtman, ''Dava sonucu ne olursa olsun, bebeğin velayetinin anneden alınarak devlete verilmesi konusunda yasal girişim başlattınız mı?'' diye sordu. Arıtman, 1.5 yaşında cinsel ve fiziksel şiddetin en ağırına maruz kalan bebeğin, bundan sonra güvenli bir şekilde yaşayabilmesi için bakanlığın ne yapmayı düşündüğünü sordu.

CHP'li Arıtman, Bakan Çubukçu'nun yanıtlaması istemiyle sunduğu başka bir soru önergesinde ise Van'ın Başkale İlçesi'nde uğradığı tecavüz sonrası bir bebek dünyaya getiren 15 yaşındaki N.E'nin, ağabeyi tarafından öldürülmesini gündeme getirdi. N.E'nin devlet tarafından neden korunmaya alınmadığını öğrenmek isteyen Arıtman, ''Töre cinayetlerini durdurmak için ne yapıyorsunuz?'' diye sordu.