BIST 9.960
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.435,44
HABER /  GÜNCEL

BDP'yi taşlayanlardan biri kim çıktı?

BDP milletvekillerinin Karadeniz turunu yarıda kesmesiyle sonuçlanan olaylarda çarpıcı bilgiler ortaya çıkıyor.

Abone ol

Taş atarken gözaltına alınanlardan biri astsubay çıktı. İzmir'de görevli olduğunu ve izinli geldiğini belirten Astsubay O.U. yapılan işlemlerin ardından askeri inzibata teslim edildi.

BDP'nin olaylı Karadeniz turunda yaşananlarla ilgili çarpıcı ayrıntı Bugün gazetesinin manşetindeydi. Haberde gözaltına alınanlar arasında CHP'lilerin de olduğu belirtiliyor.

EMNİYETTE KAYITLARI VAR

CHP'nin Sinop'taki olayların arkasında AK Partililerin olduğu iddiasına Erdoğan şu cevabı vermişti:

"Fakat gerek Sinop'ta gerek Samsun'da tepkiler olunca Ankara'ya dönme kararı aldılar. Olayın tamamı budur. Bunu kalkıp da AK Parti'ye havale etmeye yeltenen CHP yetkilisi aynaya bakmalıdır.

Belli ki aynadan uzak kalmış. Bunların durumu budur, belgelidir. Hepsi şu anda İçişleri Bakanlığımızın, emniyetin ve istihbaratın kayıtlarındadır."

İZNE GELMİŞ

İzmir Gaziemir Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görevli olan ve izne geldiğini savunan Astsubay O.U. soruşturmayı yürüten savcının önüne çıkarıldı. Yapılan işlemlerin ardından O.U. askeri inzibata teslim edildi. Astsubayın Samsunlu olduğu bildirildi.

Polis, Sinop ve Samsun'da yaşanan olaylarda kitleleri yönlendirenin olupolmadığını araştırıyor. Her iki ilde de protestoların sosyal paylaşım sitesi üzerinden organize edildiği belirlendi.

TGB ve CHP İDDİASI

Sinop'ta gözaltına alınan 14 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor. 4'ü lise öğrencisi 14 kişi arasında Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve CHP'lilerin bulunduğu öğrenildi. Samsun'da gözaltına alınan 50 eylemci tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.