BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,67
ALTIN 2.407,43
HABER /  POLİTİKA

BDP'nin Mersin mitingi iptal edildi

BDP'nin Mersin'deki mitingi Diyarbakır'daki terör saldırısı nedeniyle iptal edildi.

Abone ol

Mersin'de, BDP İl Başkanlığınca yapılacağı duyurulan ''Demokratik Çözüm İçin Demokratik Anayasa'' mitingi, Diyarbakır'daki terör saldırısı nedeniyle iptal edildi.

BDP'nin desteklediği bağımsız Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, BDP İl Başkanlığınca tutuklu milletvekillerine destek amacıyla Metropol Miting Alanı'nda düzenlenmesi planlanan mitingin, BDP İl Başkanı Cihan Yılmaz'ın Diyarbakır'daki terör saldırısı nedeniyle iptal edildiğini duyurmasının ardından konuşma yaptı.

Adana Milletvekili Murat Bozlak'ın da katıldığı iptal edilen etkinlikte konuşan Kürkçü, ''Bu sonucun önlenmesi, gençlerin gençleri öldürmemesi, savaşın son bulması, anaların göz yaşlarının dinmesi için mücadele yürüttüklerini ve yürütmeye devam edeceklerini'' belirterek, şöyle konuştu: ''Ölenlerin haddi hesabı yok. Şimdi 20 gencimiz daha hayatını kaybetti. Biz bakmıyoruz ölen Türk müdür, Kürt müdür diye. Biz gençler ölmesin, savaş olmasın istiyoruz. Bunun için de barışa ihtiyacımız var, bizi barışa götürecek bir ana yola ihtiyacımız var. Biz diyoruz ki bu ana yol meclisten geçer.'' Konuşmaların ardından sanatçı Ferhat Tunç'un da konser vereceği duyurulan alanda toplanan grup, güvenlik güçlerinin aldığı tedbirler eşliğinde dağıldı.