BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

BDP'nin adaylarını Kandil mi seçti?

KCK'nın 12 Haziran seçimlerinde BDP'li adayları belirlediği iddia ediliyor.

Abone ol

BDP Suruç ilçe teşkilatının 12 Haziran seçimleri öncesinde Belediye Başkanı Ethem Şahin'i bağımsız milletvekili adayı olarak belirlediği ancak KCK'nın istedği doğrultusunda planda değişiklik yapıldığı ortaya çıktı.

Elegeçirilen KCK belgelerine göre, BDP ve Kandil arasında sıkı bir irtibat var. KCK'nın 12 Haziran seçimleri arifesinde BDP'li adayları belirlemede çok aktif bir rol oynadığı belirtiliyor. 12 Haziran seçimleri öncesi BDP'nin, İbrahim Binici'nin ikinci kez adaylığını açıklamasından sonra, BDP Şanlıurfa ve Suruç ilçe teşkilatının, Binici'nin yeniden aday gösterilmesine tepki verdikleri ve parti içi huzursuzluğun yükseldiği iddia edilmişti.

'KANDİL VAZGEÇİRDİ'

Elde edilen belgelere göre, BDP Suruç ilçe teşkilatı, 12 Haziran seçimleri öncesi halen KCK davasından tutuklu Belediye Başkanı Ethem Şahin'i bağımsız milletvekilliği adaylığına belirlediği, fakat Kandil'den gelen seçim talimatları doğrultusunda Ethem Şahin'den vazgeçmek zorunda bırakıldığı belirtiliyor.

Zaman'ın haberine göre, elde edilen KCK e-posta yazışmalarında şu ifadeler yer alıyor: "Urfa ve Van gibi yerlerin üzerinde iyi durmalısınız. Kimse oy kaydırması yapmamalıdır. Aynı şekilde Ş. Elçi, İ.Binici üzerinde de durulmalıdır. Herhangi bir biçimde kayma yapılmasının AKP'ye hizmet edeceği açıktır. Suruç'ta 'İbrahim Binici için çalışmalıyız. İbrahim Ayhan'a çalışırız.' diyenler kimdir? Ya ikna olurlar ya da görevden alınırlar. Kimse oy kaydırması yapmasın."