BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,72
ALTIN 2.428,91
HABER /  POLİTİKA

BDP'nin 4 dilli tabelası indirildi

Mardin'in Midyat İlçesi'nde Barış ve Demokrasi Partisi İlçe Binası'na asılan 4 dilde parti tabelası mahkeme kararı ile indirildi.

Abone ol

Mardin'in Midyat İlçesi'nde Barış ve Demokrasi Partisi İlçe Binası'na asılan 4 dilde parti tabelası mahkeme kararı ile indirildi.

Tabela indirildikten sonra, binanın önünde bir araya gelen partililer, basın açıklaması düzenledi. BDP Midyat İlçe Başkanı Filiz Işık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Mevlana'nın sözüyle seslenerek, "Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol" dedi.

BDP'nin 'iki dilli yaşam' projesinin ardından Mardin'in Midyat ilçesi BDP ilçe binasına Türkçe, Süryanice, Kürtçe ve Mıhellemice tabela asıldı. Midyat Akçakaya Mahallesi Batman Caddesi üzerindeki parti binasına 12 Ocak 2011 Çarşamba günü düzenlenen törenle asılan 2,5 metre uzunluğundaki tabela sabah saatlerinde mahkeme kararı ile parti binasından indirildi. Midyat Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturmanın ardından Midyat Sulh Ceza Mahkemesi'nin 2820 Sayılı Siyasi Partiler Yasasına muhalefet edildiği gerekçesi ile tabelanın indirilmesine karar verdi. Midyat Emniyet Müdürlüğü polisleri de kararı BDP İlçe yönetimine tebliğ ettikten sonra, üzerinde 4 dilde 'Barış ve Demokrasi Partisi Midyat İlçe Teşkilatı' yazılı tabela, polis denetiminde indirildi.

TABELA MİDYAT EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE GÖTÜRÜLDÜ

Tabela indirildikten sonra, BDP İlçe Binası'nda bir araya gelen partililer bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını okuyan, BDP Midyat İlçe Başkanı Filiz Işık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Mevlana'nın sözüyle seslenerek, "Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol" dedi.

Işık, Başbakan Erdoğan'ın, ''Türkiye'de eskiden beri Kürtlerin dili ve kültürü üzerinde yapılan baskı ve asimilasyon politikalarının hükümeti döneminde son bulduğunu ileri sürdüğünü, Kürt dili üzerinde hiçbir baskı ve yasağın olmadığını ve TRT Şeş'in de bunun kanıtı olduğunu dile getiriyor. Oysaki bölgemizin çok kültürlü olması nedeniyle ilçe teşkilatımıza astığımız ve yerleşim alanımızda yaşayan farklı ırklara mensup temsili ve hoşgörünün gereği dört dilde yazılan tabelamız bugün Erdoğan'ın neferleri tarafından indirildi. Kürt diline ve diğer kültürel farklılıklara olan tahammülün televizyon ekranlarında farklı, yaşam alanlarında ise farklı olduğunun en büyük örneği bugün sergilenmiştir. Başbakan'ın sözde bütün iyi niyet açıklamalarının ardından anlaşılıyor ki, TRT Şeş ve diğer TV'lerin Kürtçe ve diğer dillerde yayın yapsalar bile yaşam alanlarında Türk dili haricinde var olan diğer dillerin üzerindeki baskı, asimilasyon ve tahammülsüzlüğün en radikal şekilde devam ettiği gösteriyor" diye konuştu.

İlçe teşkilatı binası önünde bir araya gelen partililer basın açıklamasının ardından oturma eylemi yaptı. Grup oturma eylemi sonrası gurup ilçe emniyet müdürlüğüne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşün olaysız bir şekilde sona ermesinin ardından grup sessizce dağıldı.