BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.402,04
HABER /  GÜNCEL

BDPlilerin Öcalan ziyaretine vize geldi

CHP'li Ersin cezaevi ziyaretlerine yeni düzen getiren yönetmeliğe dava açacağını söylerken bir de iddia ortaya attı.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-
Milletvekillerinin cezaevlerine yaptığı ziyaretlere sınırlama getiren yönetmelik mahkemeye taşınıyor. CHP'li Ahmet Ersin yeni yönetmeliğin BDP'lilerin Öcalan'ı ziyareti için de kolaylık sağladığını ileri sürdü.

Ersin, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ''Ergenekon'' kapsamında tutuklu bulunan ve rahatsızlıkları nedeniyle hastanelerde yatan İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ile Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ı cumartesi günü ziyaret için, çarşamba günü Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürülüğüne telefonla, ilgili başsavcılıklara da faksla bilgi verdiğini söyledi.

''Cuma günü apar topar bir yönetmelik değişikliği yapıldığını'' belirten Ersin, değişen yönetmelik gereği kendisine ziyaret için izin verilmediğinin bildirildiğini kaydetti. Ersin, şu görüşleri dile getirdi:

''Gerek milletvekili olarak, gerekse İnsan Hakları Komisyonu üyesi olarak Silivri cezaevinde kalan bir uyuşturucu kaçakçısını, bir çocuk tacizcisini ziyaret etmek için sadece cezaevi yönetimine 'geliyorum' diye bilgi vermem yeterli. Ama Hilmioğlu ve Haberal'ı ziyaret için 23 kişilik İnsan hakları Komisyonun 14 AKP'li üyesinden izin almam gerekiyor. Böyle bir çelişki var. Anlaşılan o ki bu ziyaretlerin yapılması istenmemiş. Yani, Haberal ve Hilmioğlu'nun içinde bulunduğu durumun kamuoyuna yansımasını istemiyorlar. O nedenle apar topar böyle bir yönetmelik değişikliği yaptılar.''

BDP'LİLER ÖCALANI ZİYARET EDECEK!
''Yönetmeliğe bir de Öcalan maddesi eklendiğini'' ileri süren Ersin, kamu barışı, devletin güvenliği ve anayasal düzene karşı suçlar ile Terörle Mücadele Yasası kapsamında giren suçlardan tutuklu ve hükümlülerin, sadece TBMM'nin ilgili komisyonu üyeleri tarafından komisyon kararıyla ziyaret edilebildiklerini, değişiklikle Adalet Bakanının yazılı izniyle de ziyaretin mümkün hale geldiğini ifade etti.

Ersin, ''Bu değişiklikle BDP'li milletvekilleri Bakan izniyle Abdullah Öcalan'ı ziyaret edebilecekler. Muhtemelen sorun çıktığından BDP'li milletvekillerinin Öcalan'ı ziyareti için Bakan bu yetkiyi almıştır. Kürt açılımında Öcalan ile görüş alış verişinde bulunup ara buluculuk yapabilmeleri için de bu yetkiyi almıştır. Yapılan değişiklik, bir yanıyla insan haklarına aykırıdır, diğer yanıyla Öcalan ile iletişim kurmanın, köprü oluşturmanın arayışıdır diye düşünüyorum'' dedi.  Ersin, değişikliğin iptali için Danıştay'da dava açmayı düşündüğünü kaydetti.