BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,69
ALTIN 2.407,15
HABER /  POLİTİKA

BDP'liler mitingde bayrakları hedef aldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van mitinginden sonra olaylar çıktı

Abone ol

Erdoğan'ın Van mitinginini yapıldığı Cumhuriyet Caddesi'nde bekleyen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyeleri mitingin sona ermesinin ardından elinde Türk bayrağı ile AK Parti bayrakları bulunan vatandaşlara saldırdı.

Arbede esnasında polis AK Partilileri dövdüğü gerekçesiyle 1 kişiyi gözaltına aldı. Polisler basın mensuplarının görüntü almasına izin vermedi. Polisler ile basın mensupları arasında tartışma çıktı.

Çıkan olaylar sırasında bir polis tek başına olayları engellemeye çalıştı. Dövülen bir kişinin elinden yere düşen Türk ve AK Parti bayrakları ayaklar altında ezildi.

AK Partilileri linçten alınan güvenlik güçleri kurtardı. Yoğun güvenlik önlemlerine rağmen BDP'liler, AK Partili avına çıktı. Polisin olmadığı noktalara vatandaşlara saldıran BDP'liler çok sayıda kişiyi dövdü. BDP'liler polisleri yuhaladı, kovalamaca sokak aralarında da devam etti. Elinde Türk bayrağı olduğu için dövülen bir AK Partili burnundan yara aldı. Kısa süre sonra bayılan vatandaşa polis yardım ederek, yol kenarına çekti.

Polisler çatışmayı engellerken zaman zaman plastik mermi de kullandı.