BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.472,01
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray'da kabus gibi sezon bitti

Kabus gibi bir sezonu geride bırakan Galatasaray kapanışı Konyaspor galibiyetiyle yaptı..

Abone ol

Tarihinin en kötü sezonunu yaşayan ve önümüzdeki sezon için Avrupa kupalarına vize bile alamayan Galatasaray, son maçında Konyaspor'u ağırladı.

Sarı kırmızılılar ligden düşen rakibini 2-0 yenerek, eksi averajla bitirdiği en kötü sezonunu galibiyetle sonlandırdı. Yeni sezona yeni bir başkan ve yönetim, yeni bir teknik direktör ve yeni bir kadroyla girecek olan Galatasaray için kabus da böylece sona ermiş oldu.

MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ...

GALATASARAY İŞİ ÇABUK BİTİRDİ

Galatasaray sezonun son maçına bomboş tribünler önünde çıktı. Aldığı seyircisiz oynama cezası nedeniyle sezonu sessiz bitiren Cim Bom maça iyi başladı. Galatasaray, 11. ve 15. dakikada bulduğu gollerle mücadelenin hemen başında 2 farklı üstünlük yakaladı. İlk golde Kazım'ın şık vuruşu, ikinci golde ise Aydın'ın nefis ara pası alkış aldı. Savunmada hatalar yapan Konyaspor ise hücumda hiç etkili olamadı. 2. golün ardından daha rahat bir oyun ortaya koyan sarı-kırmızılı ekip, ilk yarıyı 2-0 önde kapadı.

Maçın ikinci yarısında da üstünlük Galatasaray'daydı. Ancak Arda'nın da oyuna girmesine rağmen sarı kırmızılılar bu üstünlüğünü gole çeviremedi.

KABUS GİBİ BİR SEZON BİTTİ

Seyredenlere keyif vermeyen mücadele Galatasaray'ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi. Cim Bom böylece sezonu 14 galibiyet, 4 beraberlik, 16 mağlubiyet ve -5 averajla 46 puan alarak tamamladı. Eğer Karabükspor ve Eskişehirspor son maçlarını kazanamazlarsa sarı kırmızılılar sezonu 7. sırada bitirecek.

Küme düşmesi daha önce kesinleşen Konyaspor ise sezonu 4 galibiyet, 12 beraberlik, 17 mağlubiyet ve -21 averajla 24 puan toplayarak bitirdi. Eğer Kasımpaşa son maçını kazanamazsa Konyaspor sezonu 17. sırada tamamlayacak..

İLK YARIDAN DAKİKALAR

11. dakikada Galatasaray öne geçti. Bu dakikada sağ kanattan yapılan ortada Kewell topun üzerinden atladı. Arka tarafta meşin yuvarlağı önünde bulan Kazım Kazım'ın sert şutu kalecinin yanından ağlarla buluştu. 1-0.

15. dakikada Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada Aydın'ın savunmanın arkasına attığı topa hareketlenen Culio, kaleciyi çalımladıktan sonra topu boş kaleye gönderdi. 2-0.

41. dakikada Adnan Güngör'ün pasında savunmanın arkasına sarkan Robak, çaprazda topu düzelttikten sonra vurmak isterken araya giren Gökhan Zan tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maçın ilk yarısı Galatasaray'ın 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

AYRINTILAR HABERİN
DEVAMINDA... [PAGE]

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR 


48. dakikada Kazım'ın ceza alanı dışından vuruşunda, top kaleci Pawelek'te kaldı.

69. dakikada Aydın'ın sağ kanattan ortasında Pawelek uzandı ama topa yetişemedi. Meşin yuvarlağı kontrol eden Arda'nın vuruşunda yerini alan kaleci Pawelek'e çarpan topu savunma uzaklaştırdı.

81. dakikada gelişen Konyaspor atağında Robak'ın sağ çarprazdan sert şutunda, kaleci Ufuk topu iki hamlede kontrol etti.

89. dakikada sağdan ceza alanına giren Gökhan Emreciksin'in vuruşunda, top kaleci Ufuk'ta kaldı.

Galatasaray karşılaşmayı ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 kazandı ve sezonu galibiyetle tamamladı. 

Galatasaray bu sonuçla sezonu 14 galibiyet, 4 beraberlik, 16 mağlubiyet, -5 averaj ve 46 puanla tamamladı. Süper Lig'e veda eden Konyaspor ise 24 puanla Bank Asya'nın yolunu tuttu.

Galatasaray'ın yeni başkanı Ünal Aysal ve teknik direktörü Fatih Terim bu karşılaşmayı Arena'da izlemedi.

KAZIM'DAN ŞIK GOL...

Sessiz maçta gol perdesini açan isim Kazım Kazım oldu. 11. dakikada Konyaspor ceza sahası dışında topla buluşan Kazım ayağının içiyle sert bir şut çıkardı. Tam köşeye giden top, kalecinin çabalarına rağmen ağlarla buluştu. 1-0.

CULIO ÇOK RAHAT...

Galatasaray'ın en çalışkan isimlerinden olan Arjantinli Culio takımını rahatlatan golü attı. 15. dakikada savunmanın arkasına hareketlenen Culio, Aydın'ın şık pasıyla topla buluştu. Rahat pozisyonda kaleciyi de geçen Culio, topu boş kaleye gönderdi. 2-0.

OYUNUN HAKİMİ G.SARAY...

Arena'da oynanan seyircisiz maça iyi başlayan taraf Galatasaray'dı. Sarı-kırmızılılar ilk dakikalardan itibaren rakip kaleye yüklenmeye başladı. 11. dakikada Kazım'ın golüyle üstünlüğü eline geçiren Galatasaray, bu golden yalnızca 4 dakika sonra Culio ile ikinci golü bulunca karşılaşma erken bitmiş oldu. İki farkı yakalayan Galatasaray, üçüncü gol için de ataklarını sürdürdü. Savunmada basit hatalar yapan Konyaspor ise rakip kaleye kadar getirdiği toplarda son paslarda başarılı olamadı.

Galatasaray'da Kazım, Culio ve Aydın ortaya koydukları performansla dikkat çekti. Maça ilk 11'de başlayan Harry Kewell ise ilk yarıda en çok pas hatası yapan isimler arasında yer aldı. Kewell ikinci yarıda yerini Arda Turan'a bıraktı. Arda'nın sakatlığı nedeniyle bu maçta forma giyip giymeyeceği belirsizdi ancak kaptan takımının başında sahaya çıktı.

İkinci yarıda da iki takım rahat bir futbol ortaya koydu. Galatasaray az adamla yakaladığı Konyaspor savunması arasında etkili pozisyonlar bulsa da farkı açmayı başaramadı. Moralsiz Konyaspor ise özellikle Robak ile girdiği pozisyonları değerlendiremedi.

STANCU VE ZAPATA KADRODA YOK...

Galatasaray'da Stancu ve kaleci Zapata, teknik direktör Bülent Ünder tarafından kadroya alınmazken, sakatlığı nedeniyle, sadece son antrenmanda takımla birlikte çalışan Arda ise yedekler arasında yer aldı. Arda Turan ikinci yarıda Harry Kewell'ın yerine oyuna dahil oldu.

Galatasaray'da, sakatlığı süren Baros ve Pino'nun yanı sıra ülkesine giden Insua da maçta oynamadı.

VURAL'IN ÖNERİSİ

Konyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Galatasaray maçının ardından ilginç bir öneriyi gündeme getirdi.

Yılmaz Vural şunları söyledi: "11 ve 15. dakikalarda goller yedik. Galatasaray santraforsuz maça başladı, savunma bölüşümü iyi yapamadı ve iki gol yedik. Galatasaray'ın toplam 3 pozisyonu var, iki golü var. İlk yarıda 5, ikinci yarıda 3 golü var. Marcin Robak bugün girdiği pozisyonları atsa Alex gibi 5 gol atabilirdi. Yediğimiz gollere karşılık vermeye çalıştık ama olmadı. Futbol iyi oyuncularla oynanan bir oyun, tüm sezon aynı tablo oldu. Oyun performansına bakıldığında Galatasaray'dan daha iyiydik ama iyi oynayanın kaybettiği şikayeti yönünde ligi bitirmiş olduk. Konyaspor küme düştü, dünyanın sonu değil. Bank Asya'da da futbol oynanıyor. Çok hata yapanlar küme düştü.

Şimdi tam takım olduk ama lig bitti. Buradan Federasyona sesleniyorum, play-out sisteminin Türkiye'de uygulanması lazım. Bank Asya'daki ilk 3 takım, Süper Lig'in son sırasındaki ilk 3 takımı ile play-out oynamalı. Çünkü çıkan üç takımdan ikisi geri düşüyor."

GALATASARAY: 2-0 :KONYASPOR

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Özgür Yankaya, Muhittin Gürses, Mehmet Cem Hanoğlu

Galatasaray: Ufuk Ceylan, Sabri, Gökhan Zan, Servet, Çağlar, Aydın, Emre Çolak, Yekta, Culio, Kazım Kazım, Kewell
Konyaspor: Pawelek, Hakan Aslantaş, Mahamoudoy Kere, Mejia Perez, Mehmet Sedef, Gökhan Emreciksin, Ertuğrul Aslan, Musa Çağıran, Ali Dere, Adnan Güngör, Robak

Goller: Dk. 11 Kazım Kazım, Dk. 15 Culio (Galatasaray)
Sarı kartlar: 22 Kazım Kazım, Dk. 28 Yekta (Galatasaray)