BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.471,21
HABER /  DÜNYA

'Ucube' tartışması şimdi de Vatikan'da

Kars’taki barış heykelinin ‘ucube’ diye kesilerek kaldırılmasını ardından benzer bir tartışma da Vatikan'da yaşanıyor

Abone ol

Kars’taki barış heykelinin ‘ucube’ diye kesilerek kaldırılmaya başlanmasının yarattığı tartışmanın bir benzeri bu günlerde Roma’da yaşanıyor.

1 Mayıs'ta törenle "Ermiş" ilan edilen Papa 2'nci Jean Paul'un dünyaca tanınmış İtalyan heykeltıraş Oliviero Rainaldi tarafından yapılan heykeli Vatikan'ı kızdırdı. Hürriyet'ten Reha Erus'un haberine göre, Vatikan'ın yayın organı "L'Osservatore Romano", "Nöbetçi asker kulübesine benzettiği" heykel için "İğrenç, çirkin ve kaba. Bu heykel ermişlik payesi alan bir Papa'ya hakarettir" diye yazdı.

YÜZDE 93 KALDIRILMASINI İSTEDİ

Meydana dikildiği andan itibaren büyük tepki gören heykel için bazı siyasetçiler de "Papa'dan başka her şeye benziyor. Roma Belediyesi tepkiler büyümeden bu heykeli hemen yerinden kaldırıp depoya koysun" diye değerlendirme yaptı. Özellikle Polonyalı turistler Papa Jean Paul'ün heykelini protesto ederek "Değil kompozisyon, yüzü bile bizim Papa hazretlerine benzemiyor. Hükümetimiz duruma el koysun" dedi. La Repubblica, Il Giornale, Corriere della Sera gazetelerinin okuyucuları arasında yaptığı ankette ortalama yüzde 93 heykelin şeklen Roma'ya ve "ermişliğe" yakışmadığını belirterek kaldırılmasını istediler.