BIST 10.050
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.400,64
HABER /  POLİTİKA

BDP'liler ile KCK'lılar birbirine girdi

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı imzasıyla BDP'ye gönderilen muhtıra gibi açıklama Kürtler'i arasında gerginlik yarattı

Abone ol

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı imzasıyla çeşitli kurum ve kuruluşlara gönderilen bir maille istenilen koşullar sağlanmadan Meclis'e gitmenin 'Kürt halkına ihanet ve düşmana hizmet' olduğu belirtilerek BDP'li milletvekillerinin TBMM'ye kesinlikle gitmemesi istendi.

BDP'NİN TEPKİSİ DE AYNI SERTLİK DE OLDU
- KCK'nın BDP'yi tehdit ettiği iddiasını partinin en tepesindeki isim Selahattin Demirtaş sert bir dille yalanladı.
Ayrıntılar için TIKLAYIN...

- BDP'nin önemli isimlerinden Şerafettin Elçi, BDP'nin 1 Ekim'de Meclis'e gitme eğiliminde olduğunu söyledi.
Ayrıntılar için TIKLAYIN...

- BDP Van milletvekili Aysel Tuğluk'un bu sözleri hükümeti kızdıracak.
Ayrıntılar için TIKLAYIN

Taraf gazetesinin bu iddiasını KCK'nın kilit ismi Murat Karayılan iddiaları yalanlayarak "Meclis'e gidilmesine negatif yaklaşmıyoruz" açıklamasını yaptı.

Taraf gazetesinin haberine göre son dönemde tırmanan şiddet olaylarının ardından birçok kesim barışçıl çözüm için BDP'nin Meclis'e dönmesi talebini yeniden dillendirmeye başladı. Çok sayıda STK'nın ardından bölge baroları da BDP'ye 'Meclis'e dön' çağrısı yaptı. Bu sırada çeşitli Kürt kurum ve kuruluşlarına gönderilen bir mail ise özellikle Kürt siyasetinde bomba etkisi yaptı. KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı imzasıyla yaklaşık iki hafta önce gönderilen mailde BDP'nin bu koşullarda Meclis'e dönmemesi istendi.

SERT VE TEHDİTKAR ÜSLUP

Muhtırayı andıran çok sert ve tehditkar bir üslubun kullanıldığı metinde şöyle denildi:

"Son dönemde BDP'li vekillerin Meclis'e gidip gitmeleri kamuoyunda yoğun tartışılmakta, özelikle bizim vekillerin ve bazı insanlarımızın Meclis'e gitmeliyiz sözleri düşmana hizmet etmekten öte bir şey değildir. Kürt Halk Önderi Başkan Apo'nun koşulları değiştirilmezken ve tecrit ağırlaşmışken, askeri ve siyasi operasyonlar olurken, kara harekâtına hazırlık yapılırken Meclis'e gitmek Kürt halkına ihanet etmek ve düşmana hizmet etmektir.

Özellikle Meclis boykotu konusunda vekillerimizin farklı farklı demeç vermeleri kabul

BU SÖZLER TEHDİDİ YALANLADI
BDP Meclis'e gitmeye karar verdi ancak KCK'nın bu durumu endişeyle karşıladığı ve partiye tehdit mailleri yolladığı iddia edilmişti. İddiaların ardından açıklama yapan Murat Karayılan, 'BDP'nin Meclis'e girmesine negatif yaklaşmıyoruz' diyerek iddiaları yalanladı. Haberle ilgili detaylı bilgi için TIKLAYIN!..

 edilebilinir bir durum değildir. Kamuoyu karşısında ve her yerde ' Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşulları değişmeden, onunla görüşmeler ve müzakereler olmadan, Kürt kimliğinin anayasal güvenceye kavuşturulması konusunda söz alınmadan, Önder Apo'nun imzaladığı protokoller konusunda adım atılmadan, Kürt siyasetçileri bırakılmadan" Meclis'e gitmeyeceğiz ifadelerinde bulunmaları gerekmektedir."

BDP BASTIRINCA KCK GERİ ADIM ATTI

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı imzası taşıyan bu mailin ardından bir başka iddia daha ortaya atıldı. Habere göre BDP'ye yakın kaynaklar, özellikle BDP milletvekillerinin çeşitli kanallar aracılığıyla bu mailden duydukları rahatsızlıkları dile getirdiğini ve sorunun çözümü için TBMM'de olmaları gerektiği yönünde karar alınması için çaba harcadıklarını öne sürdü.