BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.437,69
HABER /  GÜNCEL

KCK'nın tepe ismi tehdidi yalanladı

PKK terör örgütü elebaşı Murat Karayılan, 'BDP'nin Meclis'e gitmesine negatif yaklaşmıyoruz' dedi.

Abone ol

BDP Meclis'e gitmeye karar verdi ancak KCK'nın bu durumu endişeyle karşıladığı ve partiye tehdit mailleri yolladığı iddia edilmişti. İddiaların ardından açıklama yapan Murat Karayılan, 'BDP'nin Meclis'e girmesine negatif yaklaşmıyoruz' diyerek iddiaları yalanladı.

BDP grubu'nun 1 Ekim'de yeni yasama yılının açılışında TBMM'ye dönüp dönmeyecekleri tartışılırken, Kürdistan Topluluklar Birliği Başkanı Murat Karayılan, PKK çizgisinde yayın yapan Fırat Haber Ajansı'na, BDP'lilerin meclise dönmesine negatif yaklaşmadıklarını söyledi.

Karayılan, bu konuda kararı seçilen milletvekillerinin vereceklerini, konuya olumsuz yaklaşmadıklarını anlatırken, "Haksız bir egemenlikçi anlayışa ve siyasete karşı gerekli tutum ve tavrı almışlardır. Dolayısıyla bundan sonra farklı tutum pekala olabilir. Değişik ve sonuç alıcı taktiklerle hedefe yürümek, bir siyaset sanatıdır. Bu açıdan farklı davranmak mümkündür. Bizce bunu kendileri düşünmelidir. Ancak AKP hükümetinin uygulamaları ve üslubu Meclis'e gitme ortamını oldukça zorlamaktadır. En son Şırnak'ta görüldüğü gibi, BDP'li belediye başkanlarının, belediye meclis üyelerinin ve birçok parti üyesinin tutuklanmış olması ve bu sayının yüzlere çıkarılması, meclise gitme koşullarını oldukça daraltmış bulunmaktadır" dedi.

Karayılan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın BDP'li milletvekillerine yönelik sözlerini eleştirirken, "Tamamen egemenlikçi, anti demokratik ve zora dayalı bir siyaset yürütülüyor. Belki de AKP meclise gelmelerini istemediği için böyle yapmaktadır. Önemli olan burada duygusal yaklaşmamak, öngörülü ve politik yaklaşarak muhtemel oyunları boşa çıkarıcı, en doğru kararı alabilmektir. Bunu da blok vekilleri grubu tamamen kendi öz iradeleriyle almalıdırlar" diye konuştu.