BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Erdoğan'a neden siyaset vampiri dedi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti'nin terör politikasını sert sözlerle eleştirdi...

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti'nin terör politikasını sert sözlerle eleştirdi. Vural, Erdoğan'a da "siyaset vampiri" sözleriyle seslendi:

''Ne günlere kaldık, terör örgütü elebaşı siyasi muhatap haline geldi. Bunlar siyaset vampiri. Kandan siyaset yapılıp, 'açılım' diye pazarlanıyor''

MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM'de düzenlendiği basınla sohbet toplantısında, şehit haberlerine medyada yeterince yer verilmemesinden yakındı. ''Bu kadar şehit varken medyadaki bu sessizliği, suskunluğu anlamak mümkün değil'' diyen Vural, kendilerini telefonla arayan vatandaşların, şehit haberlerinin 2-3 kelimeyle geçiştirilmesinden dolayı üzüntü duyduklarını söylediğini aktardı.

TABLET BİLGİSAYARDAN CESETLERİ GÖSTERDİ

Vural, elindeki tablet bilgisayardan terör örgütü tarafından katledilen vatandaşların, bebeklerin fotoğraflarını gösterdi:

''Niye unutturuldu bunlar? Bunları unuttun mu? Şimdi araya 'temsilci' koyup bu katliamı yapanlarla görüşüyorsun. Yaptığın müzakereler üzerine tülbent örtüyorsun. Şuna bakın, 200 kurşun sıkmışlar kundaktaki bebeğe. Şehitlerimiz var, içimiz kan ağlıyor. Milli Savunma Bakanı, çelik çomak oynuyor, mezbaha açılışlarına katılıyor'' dedi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Vural'ın, fotoğrafları gösterirken duygulandığı ve gözlerinin yaşarması dikkat çekti:

"Neyin mücadelesi? Bu laflar, sözler bezdirdi artık milleti. Her saldırıdan sonra yok 'bıçak kemiğe dayandı' yok 'terörle mücadele kararlılıkla devam edecek', bıktık artık bu sözlerden, bezdik. Yeni pazarlama aracı. Her biri rol modelin gerekleri bunlar. Aynı yalanları dinlemekten bıktık. Körle yatan şaşı kalkar.

TERÖRLE MÜCADELE DEĞİL, MÜZAKERE ETTİLER

Her bir söylem zik-zak, her bir söylem pazarlanıyor. Bu milletin vicdanı yok mu? Bir sürü şey duyduk. 'Terörle Mücadele Müsteşarlığı', 'anında istihbarat', 'üçlü mekanizma'... ne oldu bunlara? Hani Kuzey Irak BBG evi gibi olacaktı? Hangi birini eleştirelim? Açılımla çözecekti bu sorunları ne oldu? Hepsi fos çıktı. Bunların her birini pazarladı millete umut verdi. Millet bunlara inanmak zorunda bırakıldı. Tüm bunların sonunda ne çıktı ortaya? Terörle mücadele değil müzakere.

'Sınır ötesi operasyonlar amacına ulaştı' diyor. Allah Allah, nasıl amacına ulaşmış? Ne oldu PKK bitirildi mi yoksa? Yoksa Karayılan mı yakalandı? 'Bunlarla müzakere eden alçaktır' dediniz. Sonra 'devlet müzakere ediyor' dediniz, devleti de alçak yerine koydunuz.''

VURAL'IN HEDEFİNDE BAŞBAKAN VARDI

AK PARTİ'YE BÖYLE SESLENDİ
"Bunlar siyaset vampiri. Kan döküldükçe bundan bir rol paylaşımı çıkarmaya çalışıyorlar. 'PKK terör yapmazsa ben de operasyon yapmam' diyor. Yani mütareke, ateşkes çağrısı yapıyor. Terörü böylesine makul ve mazur gösterme anlayışını telin ediyorum. Şimdi 'iyi PKK', 'kötü PKK' durumu çıkardılar ortaya. Başbakan 'Dünyayı Kurtaran Adam' ya, şimdi temsilciler aracılığı ile PKK'nın içerisindeki sorunları da halletmeye çalışıyor. PKK'yı bütünleştirmeye çalışıyor. Kim terörist, kim siyasetçi bilinmez hale geldi. Toplum körleştirilmek isteniyor.'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Terörle mücadele sonuna kadar, ama siyasette de müzakere'' sözlerini anımsatan Vural'ın tepkisi de sert oldu:

''Ne hikmetli bir söz. Büyük bir buluş yapmış. Bundan öncekilerle ne oldu da bununla sonuca ulaşasın. Yani bu ne demek? Siyaseten mücadele ediyormuş gibi görünüp, müzakereye devam. İşin özü bu''

''Yani temsilci gönderdiği İmralı siyasi muhatap mı? Böyle mi anlamamız gerekiyor? Demek ki İmralı'yı siyasi muhatap kabul etmişler. Yutarsa yuttur bakalım. Millete bunu hazmettirmek için 40 takla atıyor Ne günlere kaldık terör örgütü elebaşı siyasi muhatap haline geldi. Kandan siyaset yapılıp, 'açılım' diye pazarlanıyor. Kan üzerinden yürütülen bu kirli oyunu millete hazmettirmeye çalışıyorlar. Milleti bezdirip, 'yeter artık bu terör nasıl çözülürse çözülsün' noktasına getiriyorlar. Yüreğin varsa çık söyle, 'eyalet modeli getireceğim' de. Bundan daha büyük bir tuzak olabilir mi?"