BIST 10.255
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.407,20
HABER /  GÜNCEL

BDP'li Önder direndi park eylemcilere kaldı

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Sürreya Önder'in ikinci direnişiyle Taksim Gezi Parkı, yeniden eylemcilere kaldı.

Abone ol

İNTERNETHABER - 2 gün önce olduğu gibi milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in gelmesiyle makinalar durdu, polis çekildi ve park eylemcilere kaldı.

CHP 'nöbetçi vekil' bırakacağını söyledi ama gece Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinden sonra onlardan birini gören olmadı. Sabah polis müdahale edinci dozerlerin önüne atlayan isim Sırrı Süreyya Önder oldu.

taksimgeziparki.jpg

ÖNDER: KİMSE O KARARI VEREN GELSİN

İş makinelerinin önünde durarak çalışmalarını engelleyen Önder açıklama yaptı. Sırrı Süreyya gürsel-tekin-gezi-parki.jpgÖnder yaptığı açıklamada, çalışmaları eleştirdi. Önder, "Arkadaşlar duyanlar geliyor. Onlar gelene kadar sakince bekliyoruz" dedi.

Önder’in “Kimse o kararı veren gelsin milletin vekiline göstersin. Belediye yıkıyor ama yıkım kararı yok” açıklamasının ardından iş makinaları çalışmalarını durdurdu.

PARK YENİDEN EYLEMCİLERE KALDI

Çevik kuvvetin çekilmesiyle,  Gezi Parkı yeniden elemcilere kaldı. Önder, 2 gün önce de alana gelerek iş makinalarının önüne geçmiş ve çalışmaları durdurmuştu.

CHP'LİLER SABAH GİTTİ

Gezi Parkı'ndaki ağaçları söktürmemek için direniş sürerken, sabah Gürsel Tekin ile Umut Oran destek için geldiler.

  TAKSİM GEZİ PARKINA ŞAFAK BASKINI  

Polis gece boyunca çadır kurup ağaç nöbetine yatan direnişçilere şafak baskını yaptı. Çadırlar ateşe verildi, ağaç nöbetçilerine biber gazı sıkıldı. (DEVAMINI OKU)

taksim-gezi-parkina-polis-baskini.jpg