BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

BDP'li Önder CHP'lileri yaya bıraktı

Taksim Gezi Parkı'nda devam eden eylem, iki muhalefet partisinin performansını tartışmaya açtı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, haberi duyar duymaz olay yerindeydi, CHP'li vekiller ise saatler sonra geldi.

Taksim Gezi Parkı'nın yıkılmasını istemeyen eylemcilerin gösterileri devam ediyor. Muhalefet partilerinin sahiplendiği protestodan ilginç ayrıntılar yansıyor.

ÖNDER SAHAYA İNDİ

BDP'li Sırrı Süreyya Önder, iş makinalarının önüne atlayarak çalışmayı durdurdu. Önder'in direnişiyle beraber eylemciler de gezi parkına yeniden döndü. Üstelik Önder'in bu ilk diklenişi değildi, iki gün önce de iş makinalarının önüne dikilerek çalışmayı engellemişti.

Ana muhalefet partisi ise BDP'li Önder kadar hızlı olamadı. En kritik anlarda sahada BDP'li vekil görünürken, CHP'liler olaya sonradan müdahil oldular. Önder'in iki kez gösterdiği direniş sayesinde eylem noktalanmadı.

CHP'Lİ VEKİLLER GEÇ GELDİ

Müdahale saat 05.00 sıralarında olurken, yaklaşık iki saat sonra Önder olay yerindeydi. Danışmanı polisler tarafından uzaklaştırılan Önder, koşarak gidip danışmanını polislerin elinden aldı ve yanında durmasını sağladı. Bu sırada kendisine destek olmak için gelen kitleye tekrar parka dönmelerini istedi. Bunun üzerine iş makinaları da çalışmayı yarım bıraktı.

Eylemden saatler öncesinde Gezi Parkı'na gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, her gün bir CHP'li vekilin eylemcilerin yanında nöbet tutacağını açıklamıştı. Ancak ne müdahalede ne de sonrasında CHP'liler yoktu. İlerleyen saatlerde CHP'li vekiller Taksim Gezi Parkı'na gelerek eyleme destek verdiler.

Taksim Gezi Parkı eyleminde BDP'li Önder sözde değil özde muhafeletiyle bir adım öne çıktı.